Kingston SSDNow V Gen. 2 – JMicron, adio dar raman cu tine!
Incepand cu seria M continuand cu V+ si terminand acum cu seria V, Kingston a realizat un refresh asupra intregii sale game SSDNow destinate desktop-urilor. Cum cea de-a doua generatie a SSDNow V+ a fost prezentata aici, astazi ne vom ocupa de o alta “reimprospatare”: Kingston SSDNow V Gen. 2. Pentru a intelege mai bine modul de functionare a unui SSD va invit sa cititi articolul meu: Fenomenul SSD: round-up Kingston SSDNow V, V+, M si E.
In ordine cronologica, primele lansate au fost drive-urile cu capacitate de 64GB si 128GB, urmate apoi la aproape 1 luna diferenta de Boot Drive-ul de 30GB. Arhitectural, SSD-urile de capacitate mare sunt complet diferite de micutul drive destinat sistemului de operare, asadar le voi analiza separat.
Cu totii ne amintim de inceputurile SSD-urilor cat si de groaznicul JMicron JMF602 care facea utilizarea calculatorului sa se transforme intr-o experienta deloc placuta datorita stuttering-ului. Atunci, Kingston a lucrat impreuna cu Toshiba si JMicron pentru a rezolva aceasta problema dar cu pretul reducerii vitezei de transfer (care nu era oricum spectaculoasa, fie vorba intre noi ). Astfel a luat nastere prima generatie a seriei SSDNow V, destinata in principal folosirii intr-un laptop sau intr-un desktop modest.
Dar am scapat oare de JMicron si de problemele sale?
Comentarii
hahaha, ce mic e PCB-ul SSD-ului de 30 :)). Eficientizare la maxim. Am zis maxim 🙂
TRIM-ul poate il vezi mai bine in timp, ideal ar fi sa folosesti doua SSD-uri (unul cu TRIM, unul fara) timp de 6 luni constant, si apoi sa le retestezi.
In rest, foarte frumos articol, bine punctate plusurile si minusurile
Eficienta termica execrabila a acestor SSD-uri trebuie obligatoriu sa fie corectata de catre Kingston. Altfel se va ajunge ca si SSD-urile sa necesite ventilatie exact ca hdd-urile si acest lucru nu este de dorit.
Dumnezeule, cred ca ai avut articole despre placi video despre care nu ai scris atat de mult!!!!
Monstru: corect, dar a si bagat Matose multe SSD-uri in test, si in plus, a analizat la “sange” comportamentul la scriere si cel termic, ceea ce nu prea am vazut (adica mai deloc) pe site-uri “consacrate” de afara.
Bravo Matose!
Si Monstru, off topic: aspetam Fermi! 🙂
Totusi nu inteleg, performanta scade in timp si se poate restaura doar cu un secure erase/format complet ? … chiar si cu TRIM ?
La controller-ul Toshiba nu se restaureaza performanta imediat ca la alte controllere. Isi revine in timp dar eu nu aveam la dispozitie 2 luni ca sa realizez testele, asadar am folosit Secure Erase. Bafta!
Ma intereseaza performantele unui SSD A-data S592 32GB SATA II dar nu reusesc sa gasesc date concrete despre el sau un review complet ( daca are TRIM sau nu,performantele par bune Viteza scriere Pana la 150 MB/s Viteza citire Pana la 230 MB/s ) Cine stie mai multe ?
Pingback: Kingston SSDNow V Gen. 2 – JMicron, adio dar raman cu tine!
Cele mai recente stiri
CES 2025 – Lenovo
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – MSI
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – ASUS
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – ADATA & XPG
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – Endorfy
Scris in 9 January, 2025.
GamesCom 2024 – NVIDIA
Scris in 29 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi Intel Z890
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – be quiet!
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi AMD X870 / X870E
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – DeepCool
Scris in 22 August, 2024.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube