Kingston SSDNow V Gen. 2 – JMicron, adio dar raman cu tine!

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 22 March, 2010.

HDTune Pro 3.10

HDTune este un benchmark low-level care ne arata puterea bruta a SSD-urilor. Putem observa cum in testul de citire noua serie V depaseste net vechiul model dar si scalarea foarte buna a solutiei RAID 0. In testul de scriere observam viteza de scriere limitata a noului Boot Drive, dar sa nu uitam ca si cel vechi tot in jurul acestei valori se invartea (45MB/s). Cel mai interesant lucru este media sub specificatii obtinuta de ambele modele de capacitate mare a seriei V Gen 2. Va voi atasa screenshot-urile si apoi le vom discuta.

Problema este faptul ca la un anumit moment din test (variabil) rata de transfer scade foarte mult si acolo ramane. Studiind mai atent acest fenomel am observat ca apare DOAR in HDTune si doar in testul de scriere. De asemenea am observat ca daca stresez SSD-ul si apoi dau testul de scriere, transferul incepe direct de la valoare foarte mica si nu se ridica. Asadar concluzia mea este ca acest comportament este oarecum dependent de temperatura, care trebuie sa subliniez ca este ingrijorator de mare pentru un SSD.

Cand am intampinat acest comportament am studiat si alte review-uri de afara sa vad daca si ei au intampinat aceeasi problema. Spre surprinderea mea, nimeni nu a testat acest lucru la acest SSD desi in alte review-uri (pe aceleasi site-uri) este folosit si testul de scriere. Nu pot sa zic decat ca e urat din partea voastra domnilor ca incercati sa acoperiti un asemenea bug …

Comentarii

7 comentarii la: Kingston SSDNow V Gen. 2 – JMicron, adio dar raman cu tine!

 1. endluzerul a scris pe:

  hahaha, ce mic e PCB-ul SSD-ului de 30 :)). Eficientizare la maxim. Am zis maxim 🙂

  TRIM-ul poate il vezi mai bine in timp, ideal ar fi sa folosesti doua SSD-uri (unul cu TRIM, unul fara) timp de 6 luni constant, si apoi sa le retestezi.

  In rest, foarte frumos articol, bine punctate plusurile si minusurile

 2. Tile a scris pe:

  Eficienta termica execrabila a acestor SSD-uri trebuie obligatoriu sa fie corectata de catre Kingston. Altfel se va ajunge ca si SSD-urile sa necesite ventilatie exact ca hdd-urile si acest lucru nu este de dorit.

 3. Monstru a scris pe:

  Dumnezeule, cred ca ai avut articole despre placi video despre care nu ai scris atat de mult!!!!

 4. ferike a scris pe:

  Monstru: corect, dar a si bagat Matose multe SSD-uri in test, si in plus, a analizat la “sange” comportamentul la scriere si cel termic, ceea ce nu prea am vazut (adica mai deloc) pe site-uri “consacrate” de afara.

  Bravo Matose!

  Si Monstru, off topic: aspetam Fermi! 🙂

 5. Totusi nu inteleg, performanta scade in timp si se poate restaura doar cu un secure erase/format complet ? … chiar si cu TRIM ?

 6. Matose Post author a scris pe:

  La controller-ul Toshiba nu se restaureaza performanta imediat ca la alte controllere. Isi revine in timp dar eu nu aveam la dispozitie 2 luni ca sa realizez testele, asadar am folosit Secure Erase. Bafta!

 7. Ady a scris pe:

  Ma intereseaza performantele unui SSD A-data S592 32GB SATA II dar nu reusesc sa gasesc date concrete despre el sau un review complet ( daca are TRIM sau nu,performantele par bune Viteza scriere Pana la 150 MB/s Viteza citire Pana la 230 MB/s ) Cine stie mai multe ?

Lasa-ne un comentariu: