Kingston SSDNow V Gen. 2 – JMicron, adio dar raman cu tine!

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 22 March, 2010.

Specificatii
 • Viteze secventiale de transfer
   30GB – 180MB/s citire; 50MB/s scriere
   64GB – 200MB/s citire; 110MB/s scriere
   128GB – 200MB/s citire; 160MB/s scriere
 • Putere consumata
   30GB – 1.7W
   64GB – 5.2W
   128GB – 5.2W
 • Durata de viata
   1.000.000 ore MTBF; 64GB/128GB
   500.000 ore MTBF; 30GB
 • Cache – 64MB onboard cache
 • Garantie – 3 ani

Uitandu-ne la puterea consumata putem vedea si motivul pentru care cele 2 SSD-uri bazate pe controller-ul JMicron se incing atat de tare, practic ele consuma cat un HDD clasic. Un mister ramane si timpul de functionare injumatatit al noului Boot Drive, dar e posibil sa fie si un pic de marketing la mijloc deoarece componentele folosite sunt similare cu cele folosite in SSDNow V+ Gen. 2.

Sistemul de test

Sistemul de operare ales a fost Windows 7 Ultimate x64, AHCI a fost activat din BIOS iar driverele SATA au fost ultimele disponibile pe site-ul Intel: Rapid Storage Technology 9.6.0.1014 (functioneaza TRIM chair si in RAID). In test puteti gasi atat prima versiune a SSDNow V cat si cea de-a doua doua generatie a SSDNow V+. Micul Boot Drive a fost testat atat singur cat si in configuratie RAID 0 pentru ca vor fi disponibile spre vanzare si astfel de pachete (TwinPack).

Comentarii

7 comentarii la: Kingston SSDNow V Gen. 2 – JMicron, adio dar raman cu tine!

 1. endluzerul a scris pe:

  hahaha, ce mic e PCB-ul SSD-ului de 30 :)). Eficientizare la maxim. Am zis maxim 🙂

  TRIM-ul poate il vezi mai bine in timp, ideal ar fi sa folosesti doua SSD-uri (unul cu TRIM, unul fara) timp de 6 luni constant, si apoi sa le retestezi.

  In rest, foarte frumos articol, bine punctate plusurile si minusurile

 2. Tile a scris pe:

  Eficienta termica execrabila a acestor SSD-uri trebuie obligatoriu sa fie corectata de catre Kingston. Altfel se va ajunge ca si SSD-urile sa necesite ventilatie exact ca hdd-urile si acest lucru nu este de dorit.

 3. Monstru a scris pe:

  Dumnezeule, cred ca ai avut articole despre placi video despre care nu ai scris atat de mult!!!!

 4. ferike a scris pe:

  Monstru: corect, dar a si bagat Matose multe SSD-uri in test, si in plus, a analizat la “sange” comportamentul la scriere si cel termic, ceea ce nu prea am vazut (adica mai deloc) pe site-uri “consacrate” de afara.

  Bravo Matose!

  Si Monstru, off topic: aspetam Fermi! 🙂

 5. Totusi nu inteleg, performanta scade in timp si se poate restaura doar cu un secure erase/format complet ? … chiar si cu TRIM ?

 6. Matose Post author a scris pe:

  La controller-ul Toshiba nu se restaureaza performanta imediat ca la alte controllere. Isi revine in timp dar eu nu aveam la dispozitie 2 luni ca sa realizez testele, asadar am folosit Secure Erase. Bafta!

 7. Ady a scris pe:

  Ma intereseaza performantele unui SSD A-data S592 32GB SATA II dar nu reusesc sa gasesc date concrete despre el sau un review complet ( daca are TRIM sau nu,performantele par bune Viteza scriere Pana la 150 MB/s Viteza citire Pana la 230 MB/s ) Cine stie mai multe ?

Lasa-ne un comentariu: