Kingston SSDNow V Gen. 2 – JMicron, adio dar raman cu tine!

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 22 March, 2010.

PCMark Vantage x64 1.0.1.0

Testul pentru HDD din benchmark-ul PCMark Vantage simuleaza lucrul zilnic cu HDD-ul in diferite aplicatii uzuale (jocuri, arhivare, decodare, etc), fiind poate cel mai relevant test in practica.

Scorul total a suitei pentru testarea HDD-ului arata o serie de rezultate contradictorii in ceea ce priveste matricea RAID 0 formata din 2 SSD-uri de 30GB. Am incercat mai multe drivere, Write Back Cache activat si dezactivat cat si mai multe rulari dar scorul a fost acelasi. Explicatia poate sta in incompatibilitatea ICH + cele 2 SSD-uri in matrice RAID. Pentru a ne da seama ce si cum vom analiza comportamentul in fiecare test ,dar nu inainte de a aplauda micutul Boot Drive de 30GB care reuseste un scor cu aproape 40% mai bun decat fratii sai mai mari (64GB si 128GB). Superioritatea tehnica a controller-ului Toshiba se vede foarte clar…

Ambele scenarii de mai sus lucreaza cu fisiere pana in 10MB si drept urmare prezinta rezultate similare. De remarcat faptul ca in primul test varianta de 64GB a noii serii V depaseste varianta de 128GB, pe cand in al doilea test situatia este exact invers.

De remarcat cu Boot Drive-ul de 30GB zambeste de sus peste colegii sai mai mari de 64GB si 128GB in absolut fiecare test. Alegerea unui controller potrivit reprezinta cea mai critica sarcina a unui proiectant si orice greseala se vede.

Comentarii

7 comentarii la: Kingston SSDNow V Gen. 2 – JMicron, adio dar raman cu tine!

 1. endluzerul a scris pe:

  hahaha, ce mic e PCB-ul SSD-ului de 30 :)). Eficientizare la maxim. Am zis maxim 🙂

  TRIM-ul poate il vezi mai bine in timp, ideal ar fi sa folosesti doua SSD-uri (unul cu TRIM, unul fara) timp de 6 luni constant, si apoi sa le retestezi.

  In rest, foarte frumos articol, bine punctate plusurile si minusurile

 2. Tile a scris pe:

  Eficienta termica execrabila a acestor SSD-uri trebuie obligatoriu sa fie corectata de catre Kingston. Altfel se va ajunge ca si SSD-urile sa necesite ventilatie exact ca hdd-urile si acest lucru nu este de dorit.

 3. Monstru a scris pe:

  Dumnezeule, cred ca ai avut articole despre placi video despre care nu ai scris atat de mult!!!!

 4. ferike a scris pe:

  Monstru: corect, dar a si bagat Matose multe SSD-uri in test, si in plus, a analizat la “sange” comportamentul la scriere si cel termic, ceea ce nu prea am vazut (adica mai deloc) pe site-uri “consacrate” de afara.

  Bravo Matose!

  Si Monstru, off topic: aspetam Fermi! 🙂

 5. Totusi nu inteleg, performanta scade in timp si se poate restaura doar cu un secure erase/format complet ? … chiar si cu TRIM ?

 6. Matose Post author a scris pe:

  La controller-ul Toshiba nu se restaureaza performanta imediat ca la alte controllere. Isi revine in timp dar eu nu aveam la dispozitie 2 luni ca sa realizez testele, asadar am folosit Secure Erase. Bafta!

 7. Ady a scris pe:

  Ma intereseaza performantele unui SSD A-data S592 32GB SATA II dar nu reusesc sa gasesc date concrete despre el sau un review complet ( daca are TRIM sau nu,performantele par bune Viteza scriere Pana la 150 MB/s Viteza citire Pana la 230 MB/s ) Cine stie mai multe ?

Lasa-ne un comentariu: