Kingston SSDNow V+ Gen. 2 128GB

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 25 January, 2010.

Seria SSDNow V+ a celor de la Kingston va este cunoscuta in mod sigur, fiind lansata pe piata acum aproximativ 1 an. Asadar, era timpul pentru reinnoirea gamei cu un nou controller care beneficiaza acum de TRIM nativ si de capacitati de pana la 512GB. Pentru a intelege mai bine modul de functionare a unui SSD va invit sa cititi articolul meu: Fenomenul SSD: round-up Kingston SSDNow V, V+, M si E.

O problema a primei versiuni SSDNow V+ a fost disponibilitatea extrem de redusa. Din discutiile cu un reprezentant Kingston am aflat ca vinovati pentru aceasta situatie erau cei de la Samsung care nu puteau oferi disponibilitate suficienta pentru controller si memoria NAND. Din aceasta cauza versiunea de 256GB, care era varful de gama pentru vechea generatie SSDNow V+ si avea chipuri NAND cu densitate dubla fata de versiunile de 64GB si 128GB, era extrem de rara.

Personal eram extrem de curios ce controller se ascunde in carapacea de metal, mai ales ca are o greutate considerabil mai mare decat vechea varianta dar si pentru ca are specificate viteze de citire/scriere identice pentru toate variantele (64GB / 128GB / 256GB / 512GB), adica 230MB/s citire si 180MB/s scriere.

De asemenea, cu noua versiune Kingston a unificat kiturile de bundle desktop si respectiv notebook, oferindu-le impreuna. Astfel, Kingston SSDNow V+ Gen. 2 poate fi cumparat in versiunea bulk sau in varianta bundle cu kiturile desktop si notebook in pachet, varianta pe care am testat-o si noi astazi.

Comentarii

3 comentarii la: Kingston SSDNow V+ Gen. 2 128GB

  1. Interesante aceste memorii si vad ca pretul lor incepe sa se apropie de acceptabil.

  2. z3n0mal4 a scris pe:

    Parca as mai astepta sa scada unpic preturile la ele , e clar ca sunt vor fi “must-have” pe viitor .
    Ar fi fost interesant sa vedem in grafice pe langa cele 2 SSD-uri un hard normal de 7200 cu valorile sale , doar de comparatie pentru cei care vor sa faca un upgrade ( desi probabil diferentele intre cele 2 ssd nu se mai vedeau 🙂 )
    Apropo , se merita la momentul actual trecerea de la un Velociraptor de 150gb la acest kingston ?

  3. Daca ai un velociraptor cred ca e indicat sa mai astepti 1 an pana se maturizeaza suficient tehnologia,

Lasa-ne un comentariu: