Kingston SSDNow V+ Gen. 2 128GB

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 25 January, 2010.

Sistemul de test

Sistemul de operare ales a fost Windows 7 Ultimate x64, AHCI a fost activat din BIOS iar driverele SATA au fost ultimele disponibile pe site-ul Intel: 8.9.0.1023. Initial am vrut sa compar noua versiune a SSDNow V+ cu vechea versiune dar era destul de clar cine o sa iasa castigator iar in plus vechea versiune nu mai poate fi cumparata de nicaieri, asadar era destul de inutil. In schimb, am cautat un SSD care sa aiba un raport pret / GB similar si cu disponibilitate reala pe piata.

Pretul pe care l-am gasit in magazin al lui SNVP325-S2-128, adica varianta testata astazi, a fost de 1381RON (raport pret / GB = 10.79RON). In coltul opus avem Intel X25-M Gen. 2 160GB pe care l-am gasit la acelasi magazin la pretul de 1825RON (raport pret / GB = 11.4RON). Cu toate ca SSDNow V+ face parte din seria prosumer (adica professional consumer), iar X25-M este orientat mai mult catre segmentul high-end / performance raportul pret / GB apropiat precum si suportul nativ pentru TRIM le face sa concureze pe aceeasi pista.

SSD-ul Intel a avut instalat ultimul firmware disponibil, o2HD, care aduce suport TRIM cat si o imbunatatire a ratelor de transfer la citire / scriere. Dar sa dam pagina si sa trecem la teste…

Comentarii

3 comentarii la: Kingston SSDNow V+ Gen. 2 128GB

  1. Interesante aceste memorii si vad ca pretul lor incepe sa se apropie de acceptabil.

  2. z3n0mal4 a scris pe:

    Parca as mai astepta sa scada unpic preturile la ele , e clar ca sunt vor fi “must-have” pe viitor .
    Ar fi fost interesant sa vedem in grafice pe langa cele 2 SSD-uri un hard normal de 7200 cu valorile sale , doar de comparatie pentru cei care vor sa faca un upgrade ( desi probabil diferentele intre cele 2 ssd nu se mai vedeau 🙂 )
    Apropo , se merita la momentul actual trecerea de la un Velociraptor de 150gb la acest kingston ?

  3. Daca ai un velociraptor cred ca e indicat sa mai astepti 1 an pana se maturizeaza suficient tehnologia,

Lasa-ne un comentariu: