Kingston SSDNow V+ Gen. 2 128GB

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 25 January, 2010.

Acum a venit momentul pe care il asteptam de cand am primit pachetul, anume desfacerea celor 4 suruburi si analiza interiorului.

Primul lucru care mi-a sarit in ochi a fost faptul ca este primul SSD care beneficiaza de o solutie de racire bine pusa la punct, reprezentata de un strat gros de 4mm de pad termic care transfera caldura degajata de chipuri si controller catre carcasa de metal. De asemenea, SSD-ul beneficiaza de monitorizarea temperaturii in testele noastre atingand 42 grade C doar dupa o formatare completa, in rest nu am vazut mai mult de 34-35 grade C in utilizare normala.

Atat controller-ul (T6UG1XBG) cat si memoriile MLC NAND (TH58NVG7D7EBAK0) sunt fabricate de catre Toshiba. Aici e momentul cand eu am ramas masca, Toshiba fiind unul dintre ultimii producatori care imi veneau in minte pentru echiparea acestui SSD. Totusi, platforma propusa de Toshiba este una de top fiind echipata cu un controller cu TRIM nativ fabricat in tehnologie pe 43nm. Pretul accesibil este posibil datorita folosirii de chipuri de memorie cu o densitate de 64Gb (16GB), ceea ce inseamna doar 8 chipuri de memorie necesare ducand la o arhitectura single-sided a variantei de 128GB pe care o testam astazi.

De asemenea, acest SSD beneficiaza de aportul a 128MB cache prin prezenta chipului Micron D9HSV (flash-backs anyone? 🙂 ).

Comentarii

3 comentarii la: Kingston SSDNow V+ Gen. 2 128GB

  1. Interesante aceste memorii si vad ca pretul lor incepe sa se apropie de acceptabil.

  2. z3n0mal4 a scris pe:

    Parca as mai astepta sa scada unpic preturile la ele , e clar ca sunt vor fi “must-have” pe viitor .
    Ar fi fost interesant sa vedem in grafice pe langa cele 2 SSD-uri un hard normal de 7200 cu valorile sale , doar de comparatie pentru cei care vor sa faca un upgrade ( desi probabil diferentele intre cele 2 ssd nu se mai vedeau 🙂 )
    Apropo , se merita la momentul actual trecerea de la un Velociraptor de 150gb la acest kingston ?

  3. Daca ai un velociraptor cred ca e indicat sa mai astepti 1 an pana se maturizeaza suficient tehnologia,

Lasa-ne un comentariu: