Kingston SSDNow V+ Gen. 2 128GB

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 25 January, 2010.

AS SSD Benchmark 1.4

AS SSD Benchmark este un software creat special pentru testarea SSD-urilor, mai ales pentru evaluarea problemelor lor binecunoscute: rate scazute la citirea / scrierea fisierelor mici (4K). De asemenea, rezultatele obtinute sunt mai aproape de realitate pentru ca lucreaza pe discul partitionat.

Dupa cum ati observat, nu am masurat timpul de acces cu HDTune pentru ca il voi masura cu AS SSD Benchmark. De ce? Pentru ca il masoara la o precizie de 3 zecimale si in cazul fisierelor mici, adica conditia cea mai defavorabila.

In cazul testului de transfer secvential putem observa aceeasi situatie din HDTune, remarcand excelenta viteza de citire de peste 250MB/s a SSD-ului Intel X25-M. Totusi, nici cei 176MB/s obtinuti de Kingston V+ Gen 2 la testul de scriere nu sunt de ici de colo.

Cosmarul oricarui SSD (mai ales a celor bazate pe controllere JMicron JMF612), testul de citire / scriere folosind fisiere mici (4K). Nu e nici o surpriza ca SSD-ul Intel X25-M domina categoric concurenta, dar poate va parea surprinzator ceea ce voi zice acum: rezultatele obtinute de noul V+ sunt chiar bune. Depaseste categoric orice SSD bazat pe controllere Samsung, JMicron si are rezultate similare cu SSD-urile bazate pe controller Indilinx “Barefoot”. Remarcabil din partea Toshiba as putea spune…

Despre rezultatele lui X25-M in cazul testului referitor la timpul de acces nu are rost sa vorbim pentru ca este strans legat de citirea / scrierea fisierelor mici. Chiar daca nu se poate compara cu Intel, SSDNow V+ Gen. 2 are rezultate de 2 ori mai bune decat vechea varianta la testul de scriere, mai bun chiar si decat Indilinx “Barefoot”.

In testul de copiere integrat in programul AS SSD Benchmark, observam cum V+ Gen 2 depaseste de fiecare data competitorul de la Intel. O figura frumoasa care poate fi explicata prin dimensiunile mari ale fisierelor de test, capitol unde SNVP325-S2 sta mai bine la scriere decat contracandidatul sau.

Comentarii

3 comentarii la: Kingston SSDNow V+ Gen. 2 128GB

  1. Interesante aceste memorii si vad ca pretul lor incepe sa se apropie de acceptabil.

  2. z3n0mal4 a scris pe:

    Parca as mai astepta sa scada unpic preturile la ele , e clar ca sunt vor fi “must-have” pe viitor .
    Ar fi fost interesant sa vedem in grafice pe langa cele 2 SSD-uri un hard normal de 7200 cu valorile sale , doar de comparatie pentru cei care vor sa faca un upgrade ( desi probabil diferentele intre cele 2 ssd nu se mai vedeau 🙂 )
    Apropo , se merita la momentul actual trecerea de la un Velociraptor de 150gb la acest kingston ?

  3. Daca ai un velociraptor cred ca e indicat sa mai astepti 1 an pana se maturizeaza suficient tehnologia,

Lasa-ne un comentariu: