Kingston SSDNow 100V 128GB
Acest articol este castigatorul concursului Kingston SSD – user reviews ce s-a desfasurat cu putin timp in urma pe forum, iar autorul lui este “Neo”, sau Cosmin Cojocaru pe numele sau real.
Numele Kingston este dat atator orase incat s-ar umple carti intregi daca s-ar incerca o enciclopedie a istoriei lor; pasionatilor IT insa le spune un singur lucru: RAM. Kingston produce insa si alte componente interesante, care au crescut in jurul productiei de memorii.
Tehnologia SSD nu este ceva nou. Isi are originile in anii 1950, iar primele unitati au intrat in componenta supercomputerelor intre anii 1970-1980, cu fantasticele capacitati de 16KB si costuri prohibitive. O evolutie a acestei tehnologii, incorporand memorie de tip DRAM, s-a vazut in incercari de a cupla obisnuitele stick-uri DDR cu un controller PCIe, alimentat de o mica baterie pentru ca datele sa nu dispara la intreruperea alimentarii computerului. Evident esuata din pricina costurilor ridicate ale respectivului controller si evident, a stickurilor de RAM necesare. Deasemenea, spatiul de stocare era foarte limitat comparativ cu un HDD normal, iar sporul de performanta insuficient pentru a compensa diferenta de pret per GB.
Adevarata revolutie a constat in incorporarea in SSD-uri in 2009 a chip-urilor NAND care, spre deosebire de DRAM, nu pierd informatia stocata la intreruperea alimentarii. Alaturi de acestea, esential pentru performanta SSD-ului este controllerul, care in esenta este un microprocesor ce coordoneaza schimbul de date dintre computer si chip-urile NAND.
Prin intrarea pe piata de SSD-uri, Kingston a precedat producatori de solutii de stocare mari, precum Western Digital. Rafinarea tehnologiilor ce intra in componenta SSDurilor au dus la scaderea preturilor si chiar la aparitia unor solutii „value”, cum este si cazul lui 100V, protagonistul articolului de fata.
Ce intelege cumparatorul prin „value”? Bunul simt, logica si dictionarul ne dicteaza sa definim acest termen ca „cel mai bun produs in bugetul X”, unde X este un numar care nu goleste portofelul. Sa continuam …
Comentarii
Ar fi fost mai informativ review-ul daca SSD-ul ar fi fost comparat si cu alte SSD-uri.
Daca nu ma insel, in Romania se pot gasi SSD-uri A-DATA S599 care au SF-1222 inauntru la acelasi pret ca SSD-urile 100V de la Kingston (cred ca toata lumea stie ca SF >>>>> JMicron).
@Betamax – din păcate nu am avut la dispoziție niciun alt SSD pentru testul comparativ, astfel review-ul a fost mai mult axat pe a demonstra de ce un SSD (chiar și din categoria value) este o componentă necesară într-un sistem mainstream/high-end.
well done. \
multumiri pt articol, Neo. keep it up.
mi-a placut mai ales accentul articolului:
astazi un ssd e MUSAI de inlocuit hdd’ul pt OS cel putin. costa, normal ca da, dar si baba la frumusete rabda 😉
Cel mai mult mi-a placut la acest articol, modul in care se explica termenul “value”, foarte tare. In cea ce priveste articolul in sine, pot sa spun ca esti o adevarata enciclopedie umana.
Fain review. Mi se pare Ok SSD-ul
cum zice Jachette, termenul value are ceva inedit. 🙂
Ce pot sa spun despre Kingston este ca, dincolo de detaliile in care m-am pierdut, desi apreciez enorm atat efort dedicat tehnologiei, este ca dintre toate memoriile pe care le-am avut, Kingston s-au detasat clar in raportul calitate/pret.
Felicitari autorului Cosmin Cojocaru (“Neo”) pentru articolul intitulat Kingston SSDNow 100V 128GB.
un produs de piata foarte bun, eu l-am cumparat deja si il folosesc chiar si pentru cele mai importante date, atat penru stocare permanenta cat si pentru transfer
Cat timp pretul e care este … restul comentariilor par de prisos …
Memoriile de la kingston sunt printre cele mai bune. Foarte util acest studiu, chiar ne ajuta.
Pretul se invarte intre intre 9 si 10 milioane…pentru un bootdrive, un 80gb cu controller sandforce e suficient.
Eu nu l-as achizitiona sincer.
Chip-urile flash NAND folosite la construirea SSD-urilor sunt de doua feluri, SLC (single level cell), aici se stocheaza un singur bit de informatie pe o celula, SSD-urile construite cu flash SLC sunt scumpe si au capacitati destul de mici, performantele acestora sunt extrem de bune, acestea sunt folosite mai ales in mediul enterprise, la servere si statii de lucru profesionale, unde performanta si durabilitatea sunt cele mai importante, flash-ul SLC este extrem de durabil, rezista la mai multe cicluri de rescriere.
Pingback: Concursul Kingston SSD – user reviews s-a incheiat | lab501
Pingback: Anonymous
Cele mai recente stiri
GamesCom 2024 – NVIDIA
Scris in 29 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi Intel Z890
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – be quiet!
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi AMD X870 / X870E
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – DeepCool
Scris in 22 August, 2024.
Computex 2024 – Sharkoon
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – ASRock
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – EKWB
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – G.Skill
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – ID-Cooling
Scris in 11 June, 2024.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube