CeBIT 2010 – Kingston pregateste memorii racite cu apa

Scris de: , in categoria: Stiri, in 12 March, 2010.

In acest an Kingston nu a avut un stand in cadrul CeBIT, in schimb au organizat intalniri cu jurnalistii. Am avut ocazia sa vorbesc cu Pasi Siukonen, specialist in ceea ce priveste dispozitivele de stocare (SSD si USB) si cu Mark Tekunoff, omul care dezvolta memorii pentru Kingston de peste 10 ani.

In ceea ce priveste SSD-urile lucrurile nu sunt atat de spectaculoase pentru ca deja cunosteam noua revizie a gamei V+, precum si generatia a doua a gamei V bazata pe noul controller JMicron 618 dezvoltat impreuna cu Toshiba. Singura noutate a fost noul Boot Drive de 30GB din seria V care va inlocui actualul Boot Drive de 40GB. Noul SSD va fi bazat pe acelasi controller Toshiba regasit in gama SSDNow V+ Gen 2 dar din cauza faptului ca are un numar redus de chipuri de memorie, viteza va fi si ea redusa pana la 180MB/s citire, respectiv 50MB/s scriere. Partea interesanta e ca va fi disponibil la vanzare pentru aproximativ 330RON, iar cu aceasta ocazie Kingston va lansa si pachete TwinPack care contin 2 SSD pentru a realiza o configuratie RAID.

Am mai aflat deasemenea ca seriile M si E nu vor fi inlocuite, ci isi vor continua linistite viata. Deocamdata nu sunt planuri pentru vreun SSD bazat pe noul controller Sandforce si nici pentru noul standard SATA 3. Cert e ca pana la sfarsitul anului vom vedea stick-uri flash compatibile USB 3.0 de la Kingston.

In ceea ce priveste memoriile va pot prezenta cateva noutati. Pentru mine, cel mai interesant lucru a fost noul kit Kingston HyperX 2x2GB DDR3 2400MHz CL9.

Echipat cu chipuri Elpida Hyper si avand latente 9-11-9-27 la 2400MHz cu numai 1.65v, kitul de la Kingston este printre cele mai rapide kituri tactate la 2400MHz din lume. Memoriile vor fi disponibile pe piata incepand cu luna aprilie.

Pe piata au aparut de ceva timp kituri de memorie low-voltage (<1.5v), dar Kingston duce notiunea de low-voltage cu un pas mai departe. Astfel, noua serie Kingston LoVo cuprinde primul kit de memorie 4GB DDR3 1600MHz cu un voltaj de 1.25v dar si primul kit de memorie 4GB DDR3 1866MHz la numai 1.35v. Noile kituri sunt perfecte pentru sisteme HTPC sau pur si simplu acolo unde economisirea de energie si disiparea de caldura sunt un factor important. Chipurile care echipeaza noile kituri sunt recent lansatele Samsung 40nm, iar preturile vor fi echivalente cu cele ale kiturilor cu voltaj normal.

Modulele de mai sus sunt destinate utilizatorilor care isi doresc ceva mai mult decat gama value, dar totusi nu isi permit (sau nu au nevoie) de un kit HyperX. Specificatiile nu sunt inca cunoscute dar mai mult ca sigur nu vor fi nimic spectaculos.

Spre sfarsitul anului Kingston va lansa de asemenea si kituri de memorie racite cu apa. Trebuie remarcat ca, spre deosebire de alte kituri de memorie racite cu apa, radiatoarele de la Kingston nu influenteaza curgerea apei ceea ce este un lucru pozitiv.

Comentarii

Niciun comentariu la: CeBIT 2010 – Kingston pregateste memorii racite cu apa

Lasa-ne un comentariu: