Kingston SSDNow 100V 128GB

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 30 December, 2010.

AS SSD

Desi este un benchmark „pentru SSD-uri”, masoara la fel de bine chestii pentru HDDuri. Cum ar fi rata de citire/scriere, timpul de acces, dar si mai important, numarul IOPS (input-output operations per second).

Aici avem primele „surprize”. Timpul de acces si IOPS sunt zdrobitoare in favoarea SSDului de fata. Dar numarul de IOPS este practic avantajul oricarui SSD, la fel si timpul de acces infim.

Crystal Disk Mark 3.0 x64

Varianta pe 64 de biti a unui programel de testare cu care seamana mult AS SSD. Rezultatele sunt in concordanta:

A se observa modul in care tine pasul matricea RAID 0 din punct de vedere al ratelor de transfer, desi este alcatuita din HDDuri vechi de ani de zile (tineti minte 320GB AAKS?)

ATTO

ATTO este piatra de temelie a testarii vitezei pentru fisiere mici.

Aici as avea foarte multe comentarii de facut. In primul rand, transferul de fisiere mici este inacceptabil de lent pentru un SSD… daca acesta ar dispune de controller Sandforce. Din pacate, aici avem de-a face cu un controller JMicron JMF618, care a fost dezvoltat de Kingston impreuna cu Toshiba.

Totusi, performanta este decenta pentru un produs Value, atata timp cat pretul (cu adaosuri cu tot) nu ajunge sa depaseasca o solutie RAID 0 de SSDuri cu Sandforce. Ar fi stupid. Dar asta este politica anumitor magazine de pe la noi, deh.

Comentarii

13 comentarii la: Kingston SSDNow 100V 128GB

 1. Betamax a scris pe:

  Ar fi fost mai informativ review-ul daca SSD-ul ar fi fost comparat si cu alte SSD-uri.
  Daca nu ma insel, in Romania se pot gasi SSD-uri A-DATA S599 care au SF-1222 inauntru la acelasi pret ca SSD-urile 100V de la Kingston (cred ca toata lumea stie ca SF >>>>> JMicron).

 2. Cosmin a scris pe:

  @Betamax – din păcate nu am avut la dispoziție niciun alt SSD pentru testul comparativ, astfel review-ul a fost mai mult axat pe a demonstra de ce un SSD (chiar și din categoria value) este o componentă necesară într-un sistem mainstream/high-end.

 3. giovanni a scris pe:

  well done. \
  multumiri pt articol, Neo. keep it up.
  mi-a placut mai ales accentul articolului:
  astazi un ssd e MUSAI de inlocuit hdd’ul pt OS cel putin. costa, normal ca da, dar si baba la frumusete rabda 😉

 4. Cel mai mult mi-a placut la acest articol, modul in care se explica termenul “value”, foarte tare. In cea ce priveste articolul in sine, pot sa spun ca esti o adevarata enciclopedie umana.

 5. fullereduard a scris pe:

  Fain review. Mi se pare Ok SSD-ul

 6. cum zice Jachette, termenul value are ceva inedit. 🙂

 7. Ce pot sa spun despre Kingston este ca, dincolo de detaliile in care m-am pierdut, desi apreciez enorm atat efort dedicat tehnologiei, este ca dintre toate memoriile pe care le-am avut, Kingston s-au detasat clar in raportul calitate/pret.

 8. Felicitari autorului Cosmin Cojocaru (“Neo”) pentru articolul intitulat Kingston SSDNow 100V 128GB.

 9. un produs de piata foarte bun, eu l-am cumparat deja si il folosesc chiar si pentru cele mai importante date, atat penru stocare permanenta cat si pentru transfer

 10. ma3cs a scris pe:

  Cat timp pretul e care este … restul comentariilor par de prisos …

 11. bijuteriiargintro a scris pe:

  Memoriile de la kingston sunt printre cele mai bune. Foarte util acest studiu, chiar ne ajuta.

 12. Pretul se invarte intre intre 9 si 10 milioane…pentru un bootdrive, un 80gb cu controller sandforce e suficient.

  Eu nu l-as achizitiona sincer.

 13. piese auto a scris pe:

  Chip-urile flash NAND folosite la construirea SSD-urilor sunt de doua feluri, SLC (single level cell), aici se stocheaza un singur bit de informatie pe o celula, SSD-urile construite cu flash SLC sunt scumpe si au capacitati destul de mici, performantele acestora sunt extrem de bune, acestea sunt folosite mai ales in mediul enterprise, la servere si statii de lucru profesionale, unde performanta si durabilitatea sunt cele mai importante, flash-ul SLC este extrem de durabil, rezista la mai multe cicluri de rescriere.

Lasa-ne un comentariu: