Kingston SSDNow V+ Gen. 2 128GB

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 25 January, 2010.

Concluzii

Pot spune ca Kingston SSDNow V+ Gen. 2 128GB este un SSD perfect pentru segmentul de piata pentru care este targetat. Desi nu face parte din gama high-end / performance, am demonstrat astazi ca se poate luat foarte usor la tranta cu un SSD destinat acelui segment (Intel X25-M Gen. 2 160GB) si chiar sa si castige pe alocuri.

Chiar daca per total pierde la performanta in fata Intel, varianta de la Kingston are de partea sa o gama mult mai potrivita de capacitati. Astfel, pentru cei care vor un SSD doar pentru a tine sistemul de operare impreuna cu programele folosite, SSDNow V+ Gen 2 64GB este o varianta excelenta si poate fi gasit in jurul sumei de 700RON. Oferta similara de la Intel are 80GB si pretul sare de 900RON, drept care nu renteaza pentru ca ar fi prea mare pentru SO + programe si prea mic pentru a il folosi si pentru jocuri.

Varianta de 128GB a noului V+ o vad potrivita pentru aceia dintre dumneavoastra care vor o unitate rapida pentru a-si tine sistemul de operare impreuna cu programele si jocurile folosite. Da, varianta de la Intel de 160GB ar fi mai potrivita dar din pacate costa peste 1800RON, o suma enorma tinand cont ca vorbim doar de o unitate de stocare. Aveti nevoie de mai mult spatiu sau pur si simplu nu aveti ce face cu banii, atunci variantele de 256GB si 512GB a SSDNow V+ Gen 2 va asteapta.

Kingston ne promite cu noua serie SSDNow V+ ca vom uita de problemele de disponibilitate din trecut si ca noile SSD-uri vor fi disponibile incepand din acest moment. E un lucru imbucurator tinand cont ca degeaba e performant si ieftin daca nu se gaseste pe stoc.

In concluzie recomand acest SSD tuturor care isi doresc un SSD cu performanta buna si constanta, o alegere clar mai buna decat SSD-urile bazate pe implementari Samsung si poate chiar si decat unele bazate pe Indilinx “Barefoot”.

Comentarii

3 comentarii la: Kingston SSDNow V+ Gen. 2 128GB

  1. Interesante aceste memorii si vad ca pretul lor incepe sa se apropie de acceptabil.

  2. z3n0mal4 a scris pe:

    Parca as mai astepta sa scada unpic preturile la ele , e clar ca sunt vor fi “must-have” pe viitor .
    Ar fi fost interesant sa vedem in grafice pe langa cele 2 SSD-uri un hard normal de 7200 cu valorile sale , doar de comparatie pentru cei care vor sa faca un upgrade ( desi probabil diferentele intre cele 2 ssd nu se mai vedeau 🙂 )
    Apropo , se merita la momentul actual trecerea de la un Velociraptor de 150gb la acest kingston ?

  3. Daca ai un velociraptor cred ca e indicat sa mai astepti 1 an pana se maturizeaza suficient tehnologia,

Lasa-ne un comentariu: