Kingston SSDNow V Gen. 2 – JMicron, adio dar raman cu tine!

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 22 March, 2010.

Nu am scapat… pentru ca inima seriei SNV425 este noul JMicron JMF618 fabricat de Toshiba. Acesta este o evolutia clara fata de vechiul model, fiind de fapt un procesor ARM (Advanced RISC Machine) cu o arhitectura pe 8 canale si suport pentru memorie cache (DRAM). Bineinteles, ca un controller implementat in SSD-urile anului 2010 acesta beneficiaza si de suport TRIM nativ.

Banuiesc ca stiti cutia specifica Kingston pentru SSD-urile sale in variantele retail. Am avut in test atat varianta de 128GB cat si cea de 64GB, ambele in variantele destinate folosirii in mediul desktop.

Bundle-ul este alcatuit din: sine pentru montare 1 sau 2 SSD-uri intr-un drive de 3.5″, cablu SATA, adaptor MOLEX-SATA si CD-ul cu soft-ul de clonare Acronis.

Cele 2 variante (64GB si 128GB) sunt absolut identice, singurele diferente in ceea ce priveste aspectul fizic constand in eticheta. Dar sa vedem ce gasim inauntru:

Putem observa pad-ul termic aplicat intre controller-ul JMF618 si carcasa, extrem de util as putea spune pentru ca SSD-ul literalmente frige dupa utilizare indelungata. Dupa raportarea senzorului intern, temperatura dispozitivului atinge 42-45 grade C ceea ce este destul de mult pentru un SSD.

Comentarii

7 comentarii la: Kingston SSDNow V Gen. 2 – JMicron, adio dar raman cu tine!

 1. endluzerul a scris pe:

  hahaha, ce mic e PCB-ul SSD-ului de 30 :)). Eficientizare la maxim. Am zis maxim 🙂

  TRIM-ul poate il vezi mai bine in timp, ideal ar fi sa folosesti doua SSD-uri (unul cu TRIM, unul fara) timp de 6 luni constant, si apoi sa le retestezi.

  In rest, foarte frumos articol, bine punctate plusurile si minusurile

 2. Tile a scris pe:

  Eficienta termica execrabila a acestor SSD-uri trebuie obligatoriu sa fie corectata de catre Kingston. Altfel se va ajunge ca si SSD-urile sa necesite ventilatie exact ca hdd-urile si acest lucru nu este de dorit.

 3. Monstru a scris pe:

  Dumnezeule, cred ca ai avut articole despre placi video despre care nu ai scris atat de mult!!!!

 4. ferike a scris pe:

  Monstru: corect, dar a si bagat Matose multe SSD-uri in test, si in plus, a analizat la “sange” comportamentul la scriere si cel termic, ceea ce nu prea am vazut (adica mai deloc) pe site-uri “consacrate” de afara.

  Bravo Matose!

  Si Monstru, off topic: aspetam Fermi! 🙂

 5. Totusi nu inteleg, performanta scade in timp si se poate restaura doar cu un secure erase/format complet ? … chiar si cu TRIM ?

 6. Matose Post author a scris pe:

  La controller-ul Toshiba nu se restaureaza performanta imediat ca la alte controllere. Isi revine in timp dar eu nu aveam la dispozitie 2 luni ca sa realizez testele, asadar am folosit Secure Erase. Bafta!

 7. Ady a scris pe:

  Ma intereseaza performantele unui SSD A-data S592 32GB SATA II dar nu reusesc sa gasesc date concrete despre el sau un review complet ( daca are TRIM sau nu,performantele par bune Viteza scriere Pana la 150 MB/s Viteza citire Pana la 230 MB/s ) Cine stie mai multe ?

Lasa-ne un comentariu: