Kingston SSDNow V Gen. 2 – JMicron, adio dar raman cu tine!

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 22 March, 2010.

Desi face parte din aceeasi serie cu cele 2 drive-uri prezentate anterior, noul Boot Drive de 30GB de la Kingston este cu totul alta mancare de peste. Acesta e menit sa inlocuiasca mai vechiul Boot Drive de 40GB care era bazat pe drive-ul X25-V de la Intel. Noul drive aduce in plus cate 10MB/s la vitezele secventiale, TRIM nativ, un pret mai mic (care depaseste cu putin bariera de 300RON) avand totusi dezavantajul capacitatii mai mici dar si a vitezei mult mai mici de scriere /citire a fisierelor mici (4K). Pentru un drive destinat sistemului de operare, cum este acesta, tocmai fisierele mici ar trebui sa beneficieze de rata ridicata de transfer pentru ca nu se apuca nimeni sa mute nimeni imagini de jocuri si filme pe un drive de 30GB :).

Aceeasi cutie frumos colorata si acelasi bundle care il puteti vedea mai jos:

Carcasa SSD-ul este putin diferita fata de fratii lui mai mari dand impresia de soliditate si masivitate. De asemenea si suruburile sunt mai mici, parca vrand sa descurajeze orice tentativa de “warranty void”.

Curentul consumat de numai 300mA (fata de 900mA la fratii sai mai mari), carcasa diferita precum si asamblarea dispozitivului realizata in Japonia imi lasa impresia ca nu mai avem de-a face cu acelasi JMicron de mai devreme.

Comentarii

7 comentarii la: Kingston SSDNow V Gen. 2 – JMicron, adio dar raman cu tine!

 1. endluzerul a scris pe:

  hahaha, ce mic e PCB-ul SSD-ului de 30 :)). Eficientizare la maxim. Am zis maxim 🙂

  TRIM-ul poate il vezi mai bine in timp, ideal ar fi sa folosesti doua SSD-uri (unul cu TRIM, unul fara) timp de 6 luni constant, si apoi sa le retestezi.

  In rest, foarte frumos articol, bine punctate plusurile si minusurile

 2. Tile a scris pe:

  Eficienta termica execrabila a acestor SSD-uri trebuie obligatoriu sa fie corectata de catre Kingston. Altfel se va ajunge ca si SSD-urile sa necesite ventilatie exact ca hdd-urile si acest lucru nu este de dorit.

 3. Monstru a scris pe:

  Dumnezeule, cred ca ai avut articole despre placi video despre care nu ai scris atat de mult!!!!

 4. ferike a scris pe:

  Monstru: corect, dar a si bagat Matose multe SSD-uri in test, si in plus, a analizat la “sange” comportamentul la scriere si cel termic, ceea ce nu prea am vazut (adica mai deloc) pe site-uri “consacrate” de afara.

  Bravo Matose!

  Si Monstru, off topic: aspetam Fermi! 🙂

 5. Totusi nu inteleg, performanta scade in timp si se poate restaura doar cu un secure erase/format complet ? … chiar si cu TRIM ?

 6. Matose Post author a scris pe:

  La controller-ul Toshiba nu se restaureaza performanta imediat ca la alte controllere. Isi revine in timp dar eu nu aveam la dispozitie 2 luni ca sa realizez testele, asadar am folosit Secure Erase. Bafta!

 7. Ady a scris pe:

  Ma intereseaza performantele unui SSD A-data S592 32GB SATA II dar nu reusesc sa gasesc date concrete despre el sau un review complet ( daca are TRIM sau nu,performantele par bune Viteza scriere Pana la 150 MB/s Viteza citire Pana la 230 MB/s ) Cine stie mai multe ?

Lasa-ne un comentariu: