Kingston SSDNow V Gen. 2 – JMicron, adio dar raman cu tine!

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 22 March, 2010.

AS SSD Benchmark 1.4

AS SSD Benchmark este un software creat special pentru testarea SSD-urilor, mai ales pentru evaluarea problemelor lor binecunoscute: rate scazute la citirea / scrierea fisierelor mici (4K). De asemenea, rezultatele obtinute sunt mai aproape de realitate pentru ca lucreaza pe discul partitionat.

In testele de transfer secvential la citire / scriere, noile SSDNow V Gen 2 64GB / 128GB se comporta foarte bine si foarte apropiate unul de celalalt: 240MB/s citire si 140MB/s la scriere. Matricea RAID 0 scaleaza asa cum ar trebui, dar sa trecem la fisiere mici de 4K care sunt cosmarul oricarui SSD (ce nu are controller Intel sau Sandforce 🙂  ).

Mi-a scos peri albi controller-ul JMF602 din vechia serie V stand mai bine de 2 ore pentru testul de 4K Write (la 0.22MB/s cred si eu). Asta este exact motivul problemelor de stuttering intampinate de multi utilizatori.

Comparativ cu vechiul Boot Drive de 40GB care avea niste rate de transfer excelente, noul drive de 30GB este mult mai modest dar am vazut ca asta nu-l impiedica sa se comporte foarte bine in aplicatiile practice.

Din nou JMF602 mi-a scos peri albi, de data asta ceva mai multi avand doar 0.19MB/s rata de transfer la scriere. Se poate observa ca atat JMF618 cat si Toshiba T6UG1XBG nu beneficiaza de NCQ, ceea ce inseamna ca performanta atunci cand folosim o adancime de 64 threaduri la efectuarea de citiri / scrieri ale fisierelor mici scade in loc sa creasca (intocmai ca la Intel X25-M Gen 2).

Comentarii

7 comentarii la: Kingston SSDNow V Gen. 2 – JMicron, adio dar raman cu tine!

  1. endluzerul a scris pe:

    hahaha, ce mic e PCB-ul SSD-ului de 30 :)). Eficientizare la maxim. Am zis maxim 🙂

    TRIM-ul poate il vezi mai bine in timp, ideal ar fi sa folosesti doua SSD-uri (unul cu TRIM, unul fara) timp de 6 luni constant, si apoi sa le retestezi.

    In rest, foarte frumos articol, bine punctate plusurile si minusurile

  2. Tile a scris pe:

    Eficienta termica execrabila a acestor SSD-uri trebuie obligatoriu sa fie corectata de catre Kingston. Altfel se va ajunge ca si SSD-urile sa necesite ventilatie exact ca hdd-urile si acest lucru nu este de dorit.

  3. Monstru a scris pe:

    Dumnezeule, cred ca ai avut articole despre placi video despre care nu ai scris atat de mult!!!!

  4. ferike a scris pe:

    Monstru: corect, dar a si bagat Matose multe SSD-uri in test, si in plus, a analizat la “sange” comportamentul la scriere si cel termic, ceea ce nu prea am vazut (adica mai deloc) pe site-uri “consacrate” de afara.

    Bravo Matose!

    Si Monstru, off topic: aspetam Fermi! 🙂

  5. Totusi nu inteleg, performanta scade in timp si se poate restaura doar cu un secure erase/format complet ? … chiar si cu TRIM ?

  6. Matose Post author a scris pe:

    La controller-ul Toshiba nu se restaureaza performanta imediat ca la alte controllere. Isi revine in timp dar eu nu aveam la dispozitie 2 luni ca sa realizez testele, asadar am folosit Secure Erase. Bafta!

  7. Ady a scris pe:

    Ma intereseaza performantele unui SSD A-data S592 32GB SATA II dar nu reusesc sa gasesc date concrete despre el sau un review complet ( daca are TRIM sau nu,performantele par bune Viteza scriere Pana la 150 MB/s Viteza citire Pana la 230 MB/s ) Cine stie mai multe ?

Lasa-ne un comentariu: