Kingston prezinta SSDNow si noile kituri tri-channel in Romania

Scris de: , in categoria: Editoriale, Stiri, in 29 January, 2009.

Pe data de 27 ianuarie Kingston Technology, compania numarul unu pe piata modulelor de memorie PC, carduri flash si unitati portabile USB din Romania, a organizat o conferinta pentru a-si prezenta rezultatele financiare in anul 2008. Intr-un cadru elegant, oferit de cafeneaua Bellucci, Pawel Smigielski manager regional Europa de Est in cadrul Kingston Technology Europe, a anuntat rezultate financiare pozitive pentru anul 2008, concretizate intr-o crestere cu 6% a vanzarilor in comparatie cu anul anterior, pana la atingerea valorii de 10,66 milioane USD.  Cantitativ, vanzarile Kingston pe piata locala s-au cifrat in 2008 la aproximativ 930.000 de memorii, cele mai mari volume fiind obtinute pe segmentul memoriilor de tip Flash (carduri de memorie pentru telefoane mobile si pentru aparate foto-video, precum si dispozitive USB), dar si pe segmentul memoriilor DRAM (Branded si ValueRAM). Cotele de piata inregistrate au fost de 25% pentru segmentul cardurilor de memorie, 25% pentru dispozitivele USB si 13% pentru memoriile DRAM.

In continuare, Mihai Marcu, director dezvoltare pentru Bulgaria, Moldova, Romania in cadrul Kingston Technology Europe s-a concentrat pe analiza rezultatelor financiare doar pe piata din Romania, pe categorii de produse: “2008 a fost cu certitudine un an bun pentru Kingston Technology, consolidandu-ne pozitia de lider in piata locala si cunoscand o crestere din punct de vedere cantitativ cu 59% în raport cu anul precedent. Daca cele mai importante rezultate le-am obtinut pe memoriile Branded, cu o crestere de peste 100%, nici rezultatele obtinute pe segmentele Flash (inclusiv USB) si ValueRam nu sunt de neglijat, cresterile fiind de 63%, respectiv 45%. Aceste rezultate sunt cu atat mai valoroase, cu cat am inregistrat eroziuni puternice ale preturilor pe toate segmentele, cu o medie de 38%”.

La sfarsitul prezentarii a venit momentul pe care toti entuziastii si pasionatii de hardware prezenti in sala il asteptau si anume: prezentarea noii game de SSD-uri (SLC si MLC) dar si a memoriilor tri-channel HyperX DDR3 2000Mhz. Atractia acestui eveniment a constituit-o un sistem demo realizat cu sprijinul Lab501 in care putea fi vazut Kingston SSDNow M 80GB (MLC) dar si kitul de memorii tri-channel amintit mai sus. Procesorul era un Intel Core i7 965 Extreme overclockat pana la frecventa de 4400MHz 1.5v folosind o racire single-stage (-40 grade C), placa de baza Gigabyte EX58 Extreme, memorii 3x1GB Kingston HyperX overclockate pana la frecventa de 2133MHz 9-9-9-21 1.8v, placa video Gigabyte GeForce GTX285 iar HDD-ul format dintr-un SSD Kingston SSDNow M 80GB. Trebuie sa remarcam noile SSD-uri Kingston din seria V (Value) care vor fi lansate in curand promitand un pret foarte bun cu o performanta buna pentru mainstream.

Alte produse interesante de la Kingston mi s-au parut: cardul Compact Flash 8GB 266x (mai rapid decat celebrul SanDisk Extreme IV, foarte util pentru posesorii de DSLR-uri), flash-ul Kingston DataTraveler 150 disponibil in capacitati de 32GB si 64GB precum si kit-ul care contine un microSD (2/4/8 GB), adaptor miniSD, SD si USB.

In final pot spune ca m-am simtit bine, dar cum altfel puteam sa ma simt fiind intr-o loc stilat, ascultand muzica in surdina si descoperind misterele tehnologiei.

Comentarii

Un comentariu la: Kingston prezinta SSDNow si noile kituri tri-channel in Romania

  1. spiderr a scris pe:

    gotta love that backplate 😉

Lasa-ne un comentariu: