GamesCom 2024 – NVIDIA

Scris de: , in categoria: Stiri, in 29 August, 2024.

Nu puteam incheia seria materialelor dedicate GamesCom 2024 fara a-i mentiona pe cei de la NVIDIA, acestia prezentand o serie de noutati, care acopera tehnologii AI, extinderea gamei de jocuri compatibile cu tehnologiile RTX si imbunatatiri pentru platforma de streaming GeForce NOW.

NVIDIA au dezvaluit primul sau SLM (Small Language Model) dedicat dezvoltarii personajelor din jocuri, Nemotron-4 4B NIM. Acest model este suficient de compact pentru a rula local, oferind raspunsuri mai rapide comparativ cu modelele mari traditionale. Nemotron-4 4B NIM a fost integrat in premiera in jocul Mecha BREAK de la Amazing Seasun Games, unde personajele digitale folosesc tehnologia Audio2Face-3D NIM pentru animatii faciale dinamice. De asemenea, sunt utilizate modele terte, cum ar fi Whisper pentru recunoasterea vocala si Elevenlabs pentru voci realiste, acestea ruland in cloud.

Am putut vedea si un update al demo-ului Legends de la Perfect World Games, care include acum un model AI cu capabilitati imbunatatite de viziune.

NVIDIA au atins un nou prag, cu peste 600 de jocuri si aplicatii compatibile cu tehnologia RTX. Printre cele mai asteptate titluri  – din care puteti vedea si cateva screenshot-uri mai jos – care vor beneficia de RTX se numara:

  • Indiana Jones And The Great Circle cu DLSS 3.5 si Ray Tracing complet
  • Dragon Age: The Vielguard cu DLSS 3, Reflex si Ray Tracing
  • Dune: Awakening cu DLSS 3 si Reflex
  • Final Fantasy XVI cu DLSS 3, DLAA si Reflex
  • Black Myth: Wukong cu DLSS 3 si Ray Tracing complet
  • Star Wars Outlaws, disponibil ca pachet cu GPU-urile GeForce RTX seria 40

Un alt moment de referinta la GamesCom a fost prezentarea in premiera a nivelului Nova Prospekt din Half-Life 2 RTX: An RTX Remix Project, care include ray tracing complet, DLSS 3.5 si noi texturi si modele ce imbunatatesc considerabil detaliile grafice. Daca sunteti curios cand se va lansa acest remaster, trebuie sa stiti ca nu exista inca o data exacta, mai ales ca unele pasaje trebuie rescrise complet.

Nu in ultimul rand, NVIDIA au anuntat integrarea tehnologiei G-SYNC in scalerele liderului de piata MediaTek, eliminand astfel necesitatea unui modul separat. Aceasta colaborare are scopul de a face tehnologia G-SYNC mai accesibila consumatorilor, oferind in acelasi timp preturi competitive. Primele monitoare rezultate din acest parteneriat includ:

  • AOC AGON PRO AG276QSG2
  • Acer Predator XB273U F5
  • ASUS ROG Swift 360Hz PG27AQNR

Aceste monitoare suporta tehnologia G-SYNC Pulsar si ofera o rata de refresh de 360Hz, rezolutie 1440P si suport HDR.

Pe frontul streaming-ului, NVIDIA au anuntat lansarea a 2000 de jocuri pe GeForce NOW, incluzand titluri populare precum Fortnite, Call of Duty si Once Human. De asemenea, utilizatorii GeForce NOW vor putea accesa jocuri precum Black Myth Wukong si Final Fantasy XVI inca din ziua lansarii, ceea ce este cu adevarat impresionant.

In plus, NVIDIA au introdus integrarea conturilor Xbox pentru utilizatorii GeForce NOW, facilitand accesul la intreaga biblioteca de jocuri Xbox. Un nou datacenter din Polonia va imbunatati semnificativ experienta utilizatorilor din Europa, reducand latenta si oferind streaming de calitate superioara.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: