GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi Intel Z890

Scris de: , in categoria: Stiri, in 22 August, 2024.

GamesCom 2024 – ASRock

 

Pentru platformele Intel, ASRock ne-au aratat la GamesCom 2024 versiunea finala de design a noilor placi de baza Z890, care vor fi bazate pe noul socket LGA 1851. Acestea vor fi lansate in luna Octombrie 2024, impreuna cu procesoarele Intel compatibile, bazate pe arhitectura Arrow Lake. Cu aceasta ocazie, am putut vedea pentru prima oara si ASRock Z890I Nova WiFi, o placa de baza compacta in format ITX, destinata noului socket LGA 1851, care vine cu doar doua sloturi de memorie DDR5.

Am putut vedea din nou modele precum Taichi Aqua, Taichi, Taichi Lite, Taichi OCF, Nova WiFi si Steel Legend WiFi. Pana recent, produse distincte, acum seriile Aqua si OC Formula fac parte din gama de placi de baza Taichi. ASRock Z890 Taichi Aqua este varful de gama, oferind un design premium si functii avansate de racire cu lichid. De remarcat faptul ca waterblock-ul, fabricat in colaborare cu Alphacool, raceste si unul dintre sloturile M.2, lucru necesar in cazul folosirii SSD-urilor PCIe 5.0, acestea din urma incalzindu-se excesiv.

Salutam din nou revenirea seriei OC Formula. ASRock Z890 Taichi OCF are doar doua sloturi de memorie DDR, fiind optimizata pentru overclocking extrem, oferind toate functiile necesare pentru cei care urmaresc si ultimul strop de performanta. Desi la Computex am putut vedea si un model special, Z890 Taichi OCF CAMM2, care utiliza un modul de memorie CAMM2 in locul sloturilor traditionale DDR5, acesta a fost anulat intre timp.

 

Comentarii

2 comentarii la: GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi Intel Z890

  1. Fekete Tibor a scris pe:

    Si pozele cu Formula de ce nu apar in poze.

  2. matose Post author a scris pe:

    Z890 Taichi OCF arata exact ca atunci cand am vazut-o la Computex 2024, poti vedea pozele aici. Am publicat si un video scurt de la standul ASRock de la GamesCom 2024 pe care il poti accesa aici.

Lasa-ne un comentariu: