ASRock Z97M OC Formula & Z97 OC Formula & ADATA XPG V3 8GB 2933MHz CL12

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 24 September, 2014.

Concluzii

 

ASRock Z97M OC Formula se gaseste in magazinele din Romania pentru aproximativ 650RON, oferindu-ne un BIOS bun precum si dotari conforme cu categoria de pret din care face parte. Obiectiile mele tin de neincluderea butoanelor de Power si Reset dar si de design-ul VRM-ul pe care nu il consider demn de o placa destinata overclocking-ului. Cred ca ASRock ar fi avut alte variante mai bune, chiar si la acest pret. Totusi placa este buna iar BIOS-ul si capabilitatile de overclocking o fac sa-si merite fiecare banut.

Fratele sau mai mare, ASRock Z97 OC Formula, este total altceva avand tot ce ti-ai putea dori la o placa de overclocking. Vine cu un VRM proiectat (aproape) cum trebuie, numeroase facilitati de overclocking printre care si butoanele Rapid OC care mi se par excelente iar ca bonus este si data cu lac din fabrica. Pretul este si el unul bun, adica aproximativ 1000RON in magazinele din tara noastra. La acest pret primiti o placa optimizata pentru overclocking ce face aceasta experienta cat mai placuta, iar niste rezultate preliminare ati putut vedea chiar in articolul de astazi. Mai mult, am folosit Z97 OC Formula in cadrul unui eveniment saptamana trecuta la Brasov si am obtinut 6300MHz in doar 15 minute numai ca procesorul a fost racit cu azot lichid.

Desi memoriile DDR4 au aparut deja pe piata, ADATA XPG V3 8GB 2933MHz CL12 este un kit ce face parte din elita modelelor DDR3 ce – desi vine la o frecventa ridicata din fabrica – obtine cu usurinta peste 3400MHz in testele noastre. Daca doriti un kit cu o frecventa mare din fabrica sau doriti sa incercati ceva recorduri de frecventa DDR3, atunci kitul prezentat astazi este o recomandare foarte buna numai sa nu va speriati de pretul care depaseste 1200RON, asta daca il gasiti in stoc in tara noastra.

 

_MG_9898

Comentarii

4 comentarii la: ASRock Z97M OC Formula & Z97 OC Formula & ADATA XPG V3 8GB 2933MHz CL12

 1. Felicitari pentru articol, l-am savurat 🙂

  Va rog sa ma lamuriti ori sa corectati: ” 10 porturi USB (dintre care 6 versiunea 3.0 si 2 USB 2.0)”

 2. matose Post author a scris pe:

  Am corectat, multumim!

 3. neagu paul a scris pe:

  6300MHz

 4. neagu florentina a scris pe:

  6300MHz

Lasa-ne un comentariu: