ASUS Maximus VI Formula – Prezentare
ROG Armor este formata din 2 parti: superioara fabricata din plastic care impiedica aerul fierbinte de la placa / placile video sa ajunga la placa de baza si inferioara care actioneaza ca un radiator pentru partea inferioara a VRM-ului. Intreg ansamblul are totodata si rol de rigidizare a placii de baza impiedicand indoirea dar si de protectie impotriva factorilor externi in procesul de montare / demontare al componentelor pe / de pe placa de baza.
Pe langa ROG Armor, o alta noutate adusa de Maximus VI Formula este placa de sunet integrata denumita SupremeFX Formula. Aceasta ia imbunatatirile aduse de SupremeFX IV integrata pe Maximus V Formula care beneficia de condensatori audio Elna si amplificator HiFi de la Texas Instruments pentru iesirea frontala si o duce la un nivel superior.
DSP-ul folosit este popularul Realtek ALC1150 (SNR 115dB)amplasat sub elegantul shield metalic, dar care foloseste un circuit de iesire diferential utilizand un OPAMP Texas Instruments NE5532… o imbunatatire semnificativa fata de arhitectura single-ended folosita in mod obisnuit. Dar cum majoritatea producatorilor au inceput sa foloseasca design-ul diferential la placile de baza Intel Z87, ASUS a mers mai departe acordand o atentie deosebita iesirii frontale.
Pentru iesirea frontala DSP-ul integrat in ALC1150 livreaza semnalul digital direct catre un DAC Cirrus Logic CS4398 (SNR 120dB), mult mai performant decat cel integrat in chipul Realtek. Mai departe DAC-ul scoate semnalul analog prin doua iesiri diferentiale (cate una pentru fiecare canal) care trec apoi prin cate un OPAMP Texas Instruments LM4562 – o alegere excelenta, mult mai potrivita decat TI NE5532 folosit pentru iesirea de pe backpanel.
Mai departe avem binecunoscutul amplificator de casti Texas Instruments TPA6120A2 care poate conduce casti de pana la 600 ohmi, fiind acelasi folosit si pe Xonar Essence One si Xonar Essence STX. In straturile PCB-ului avem separata partea analog de cea digitala, masa celor doua fiind complet separata pentru a nu induce interferente in zona de semnal mic. Toti condensatorii electrolitici folositi in zona audio sunt ELNA in timp ce in zona dedicata circuitului pentru frontpanel avem si 4 condensatori cu film WIMA, ce pastreaza mai bine calitatea semnalului fata de cei electrolitici.
Comentarii
chiar dacă noi cititorii sunten in concediu sau vacanţă, tot intrăm pe site-uri să ne luăm doza de informaţie, indiferent de locaţie sau starea de spirit…să vină toamna să ne bucurăm iarăşi de articole lungi, săţioase şi mai ales Lab(501)-orioase…
totusi nu are dotarea suprema .. porturi PS2 :-<
Pingback: NEWS - Placi de baza - Page 82 - My Garage