ASUS Rampage IV Black Edition Review

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 8 August, 2014.

ASUS Rampage IV Black Edition

 

Stiu ca nu mai e mult si se lanseaza Haswell-E, dar inainte sa trecem la noua platforma ne-am gandit sa aducem un ultim omagiu celei mai performante placi de baza cu X79 compatibila cu Sandy Bridge-E si Ivy Bridge-E. A trecut mai bine de 2 ani de cand testam Rampage IV Extreme, o placa excelenta ce impingea overclocking-ul la un cu totul alt nivel. Rampage IV Black Edition este versiunea actualizata si optimizata pentru mai recentele Ivy Bridge-E, in special pentru IMC-ul care a fost mult imbunatatit.

Varianta Black Edition vine in pachet cu OC Panel in loc de OC Key-ul ce venea livrat in pachetul variantei Extreme. OC Panel este un accesoriu de overclocking interesant prin intermediul caruia putem monitoriza si schimba toate setarile importante (l-am prezentat deja in cadrul review-ul la Maximus VI Extreme asadar nu voi mai reveni asupra acestui subiect). Majoritatea dotarilor fiind acum mutate pe OC Panel, pe PCB a ramas loc pentru dotari intalnite de obicei pe placile din seria Formula: placa de retea Wi-Fi + Bluetooth si placa de sunet SupremeFX Black.

Ce mai putem observa la o prima vedere este faptul ca radiatoarele au fost complet reproiectate, ventilatorul de pe PCH fiind astfel eliminat. Bobinele din VRM-ul procesorului au fost de-asemenea inlocuite cu unele verticale, in timp ce alimentare celor 2 bancuri de memorie precum si a tensiunii VTT se realizeaza acum cu VRM-uri bazate pe integrate NexFET cu capsula metalica de la Texas Instruments. Dar mai multe despre aceste lucruri vom vorbi la capitolele dedicate.

 

_MG_8371

 

Comentarii

Niciun comentariu la: ASUS Rampage IV Black Edition Review

Lasa-ne un comentariu: