Review – ASUS Radeon RX 6900XT 16GB vs ASUS GeForce RTX 3090 TUF Gaming – Overclocking battle of the giants

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 25 December, 2020.

ASUS Radeon RX 6900XT 16GB

 
Aho, aho, copii si frati,
Stati asa si nu plecati
Langa Monstru v-asezati
Si povestea-i savurati

C-am venit cu placi babane
Cu frecevente barosane,
Si-apoi, ca sa ne distram
Am zis sa le-overclockam

Sa vedem care-i mai tare
Care fps-i mai mare
Care firma poa’ sa spuna
C-are placa cea mai buna!

Manati mai, hai hai!

Ohohooo, dragii Monstrului, bine v-am gasit in ziua de Craciun! Sper ca sunteti fiecare pe la casele voastre, alaturi de familie sau prieteni, pregatiti sa va desfaceti cadourile si sa va bucurati de bucate alese, pe gustul fiecaruia. Noi, in familia Monstru, am fost tare harnici anul acesta, drept urmare muraturile, carnatii, sarmalele, painea de casa si cozonacii sunt gata, iar noi ne pregatim cu mic, cu mare, de o masa imbelsugata alaturi de familie.

Am fost harnici si pe site, asa cum probabil ati vazut, 2020 fiind anul in care am publicat cele mai multe articole de cand exista LAB501 si pana acum, performanta pe care sper sa nu mai avem ocazia sa o repetam, datorita calatoriilor pe care le vom intreprinde la anul. Cu accent pe cuvantul “sper”.

Totusi, nu doar faptul ca am petrecut mult mai mult timp acasa / la birou a fost de vina pentru abundenta de articole pe care le-am publicat anul acesta, ci si producatorii, care au lansat produs dupa produs, intr-un ritm incredibil. Desigur, la capitolele disponibilitate si pret inca avem probleme, dar din punct de vedere tehnologic 2020 a fost un an exceptional, Nvidia lansand o generatie de placi grafice absolut monstruoasa, in timp ce AMD au revenit in forta cu placi la fel de monstruoase.

Motiv pentru care am petrecut ultimele 4 luni testand si comparand placi video si cred ca am testat destule pana acum. Si totusi, un singur lucru nu am facut anul acesta si anume un test in care sa vedem cum se compara cele doua varfuri de gama actuale in conditii de overclocking.

Desigur, dupa cum bine stiti, nu mai verificam acest aspect de cateva generatii, potentialul de overclocking fiind extrem de limitat, din punctul nostru de vedere, fata de ceea ce puteam vedea cu cativa ani in urma. Tocmai de aceea, eram curiosi cum stau lucrurile in cazul celor doua varfuri de gama, RTX 3090 si RX 6900XT, asa ca am folosit doua implementari ASUS pentru a verifica potentialul de overclocking in conditii de stabilitate si ne-am gandit sa va spunem aceasta poveste in ziua de Craciun. In fond, poate aveati nevoie de o pauza de la sarmale si cozonaci…

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – ASUS Radeon RX 6900XT 16GB vs ASUS GeForce RTX 3090 TUF Gaming – Overclocking battle of the giants

  1. darco_2 a scris pe:

    Craciun fericit!

    Frumoasa surpriza, delicios articol!

  2. Nicu a scris pe:

    La multi ani,tare uratura!

Lasa-ne un comentariu: