Review – ASUS Radeon RX 6900XT 16GB vs ASUS GeForce RTX 3090 TUF Gaming – Overclocking battle of the giants

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 25 December, 2020.

Prezentare

 
Asa cum stiti, de fiecare data cand se lanseaza o placa video, exista un design de referinta si implementari custom. Ei bine, de obicei in primele valuri de produse care ajung in magazine, vom gasi implementarea de referinta, comercializata de catre brand-urile pe care le cunoastem cu totii. Desigur, in cazul celor de la Nvidia strategia s-a schimbat de cativa ani, acesta lansand implementari Founders Edition, comercializate exclusiv de ei, un design pentru PCB-ul de referinta, comercializat de majoritatea producatorilor importanti impreuna cu un sistem de racire propriu, respectiv implementarile custom ale fiecarui producator.

ASUS Radeon RX 6900XT 16GB este practic AMD Radeon RX 6900XT in implementarea de referinta, comercializata de catre ASUS. Astfel, AMD Radeon RX 6900XT se bazeaza pe acelasi design ca si AMD Radeon RX 6800XT, fiind echipata cu trei ventilatoare de 90mm dispuse deasupra unui heatsink incredibil de masiv.

Sistemul de racire utilizeaza principii aerodinamice similare implementarilor custom, aerul cald fiind evacuat in laterala, pentru a fi preluat de ventilatorul pozitionat de obicei in partea din spate / sus a carcasei, I/O shield-ul neavand nici un rol in evacuarea aerului cald din carcasa.

PCB-ul alcatuit din 14 straturi este de asemenea impresionant, AMD Radeon RX 6900XT fiind dotata cu un etaj de alimentare alcatuit din 16 faze, asa cum ii sta bine unui monstru high-end.

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – ASUS Radeon RX 6900XT 16GB vs ASUS GeForce RTX 3090 TUF Gaming – Overclocking battle of the giants

  1. darco_2 a scris pe:

    Craciun fericit!

    Frumoasa surpriza, delicios articol!

  2. Nicu a scris pe:

    La multi ani,tare uratura!

Lasa-ne un comentariu: