ASUS arata HD7970 DirectCU II TOP

Scris de: , in categoria: Stiri, in 19 January, 2012.

Este doar o problema de timp pana cand integratorii vor lansa pe piata placi video motorizate de GPU-ul Radeon HD 7970 si PCB custom. Primul producator ce va avea disponibilitate reala se anunta a fi ASUS cu modelul sau DirectCU II TOP, ce beneficiaza atat de PCB custom cat si de frecvente marite.

Racirea folosita este binecunoscuta DirectCU II echipata cu 6 heatpipe-uri si 2 ventilatoare de 100mm, ce se anunta a fi cu 20% mai performanta si cu 14dB mai silentioasa decat cea de referinta (dupa masuratorile efectuate in laboratorul ASUS). In ceea ce priveste VRM-ul avem de-a face cu 10+2 faze (GPU + MEM) adica exact de doua ori mai mult decat varianta de referinta.

Mai mult, frecventele sunt de 1000MHz pentru GPU (75MHz mai mult decat varianta de referinta) si 1400MHz pentru memorie (50MHz mai mult decat referinta) dar cu potential spectaculos de scalare dupa cum ati putut vedea aici. Remarcam in mod special compatibilitate cu tehnologia VGA Hotwire prezenta pe Rampage IV Extreme, in acest sens putem gasi pe spatele placii puncte de masura si ajustare pentru cele 3 tensiuni principale (GPU, MEM, PLL).

Totusi, disponibilitatea la inceput va fi limitata din cauza disponibilitatii extreme de reduse pentru GPU-ul HD 7970.

Sursa: TechSweden

.

Comentarii

Un comentariu la: ASUS arata HD7970 DirectCU II TOP

  1. iulica a scris pe:

    O adevarata bestie…:)

Lasa-ne un comentariu: