Gigabyte Nan-Ping Factory Tour 2010

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 9 June, 2010.

Cu ocazia celei de-a 30-a editii a Computex-ului, cei de la Gigabyte ne-au invitat sa vizitam una dintre cele doua fabrici din Taiwan, mai precis Nan-Ping. Evident, nu puteam rata o asemenea ocazie, astfel incat am inhatat aparatul foto, am sarit in autocarul pus la dispozitie de Gigabyte si m-am indreptat spre locul unde se intampla magia fabricarii placilor de baza si a placilor video pe care le folosim in fiecare zi.

Pe continentul Asiatic exista 4 fabrici Gigabyte, doua fiind dispuse in China si doua in Taiwan. Fabrica Nan-Ping are o suprafata de 45000 de metri patrati si un numar de 1100 de angajati, fiind capabila sa produca 250000 de placi de baza, 50000 de placi video, respectiv 5000 de placi de baza pentru servere, pe luna. De asemenea, tot aici sunt asamblate 10000 de sisteme mobile (telefoane, notebook-uri, netbook-uri, etc) pe luna. Trebuie sa precizez de la bun inceput faptul ca este vorba despre o linie de asamblare, cu alte cuvinte PCB-urile fabricate pe comanda si componentele sunt transformate in placi de baza sau placi video in cadrul acestei fabrici, fabricarea lor fiind insa responsabilitatea furnizorilor Gigabyte (Foxconn de exemplu).
.


.
Fabrica are 8 etaje, iar noi am vizitat 3 dintre acestea, cele mai importante as spune eu, mai precis SMT, DIP si PCBA. Vom vedea ce se intampla in cadrul fiecarei sectiuni vizitate putin mai incolo. Pana atunci, o sa va mai spun ca in holul de la intrare am gasit un tabel foarte interesant, care prezenta istoria Gigabyte de la fondarea companiei in 1986 si pana in prezent.
.

Comentarii

10 comentarii la: Gigabyte Nan-Ping Factory Tour 2010

 1. ferdasyn a scris pe:

  Foarte tare articolul maestre, emotionant intr-un fel pentru mine pentru ca mi-a stirnit amintiri diverse dintr-o perioada de aproximativ 1 an (intre 2000 si 2001) cind ma strecuram si eu printre Fuji- uri si Philips- JOT uri pina la locul meu de off line laser repair.
  Se intimpla la Solectron (acum Flextronics) Timisoara in modulul 2 de gsm.
  Mi-au (re)stirnit compasiunea fetele din pozele tale de la inspectia vizuala de dupa cuptor, si cei de pe testere.
  Super articolul, foarte tare ideea de a merge in acest tur de fabrica!!!

 2. amdtip a scris pe:

  Frumos. Felicitari!!!

 3. DanutzuAC a scris pe:

  Frumos, e foarte interesant… multi ne-am dori sa ajungem pe acolo :D. De nota 200 si o experienta aparte…

 4. M-ai lasat masca, super tare fabrica. Pe cand o fabrica asemanatoare si la noi in Romania?! ca oricum avem salarii de chinezi.

 5. meseriasugt a scris pe:

  Super tare, mai invatam si noi cate ceva.

  Felicitari!!

 6. Multumim ca ati depus tot efortul sa documentati aceste lucruri. Bravo.

 7. Misto articolul, pacat de fetele alea care fac aceeasi munca repetitiva si obositoare zi de zi…nu credeam ca se depune atata munca manuala la un produs.

 8. multumim din suflet pentru ca ne documentati..Mult succes in ceea ce faceti!!

 9. GIV a scris pe:

  Primul articol cu adevarat interesant dintre toate publicatiile romanesti de specialitate. Felicitari!

 10. Ai avut o experienta frumoasa sa vizitezi fabricile din Taiwan unde se fabrica cele ai bune placi de baza si placi video.Multumim ca ne-ai impartasit si noua ce ai vazut acolo, mai invatam cate ceva.

Lasa-ne un comentariu: