GIGABYTE Nan-Ping Factory & Black Edition testing facility Tour 2014

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi de baza, in 16 June, 2014.

GIGABYTE Nan-Ping Factory

 

Fabrica GIGABYTE din Nan-Ping nu reprezinta o noutate pentru cititorii nostrii fideli – am mai fost odata acolo acum 4 ani si v-am povestit pe indelete ce se intampla in cadrul unei fabrici de placi de baza. Ei bine, iata ca 4 ani mai tarziu, in 2014, am avut ocazia sa ne intoarcem la fata locului, sa vedem ce s-a schimbat intre timp si mai ales sa vedem zona speciala dedicata testarii placilor de baza din seria Black Edition. Daca ati citit deja articolul din 2010, va invit sa sariti direct la pagina dedicata produselor Black Edition. Daca nu, sit back and enjoy the ride!

In Asia exista 4 fabrici GIGABYTE, doua fiind dispuse in China si doua in Taiwan. Fabrica Nan-Ping are o suprafata de 45000 de metri patrati si un numar de 1100 de angajati, fiind capabila sa produca 250000 de placi de baza, 50000 de placi video, respectiv 5000 de placi de baza pentru servere, pe luna. Trebuie sa precizez de la bun inceput faptul ca este vorba despre o linie de asamblare, cu alte cuvinte PCB-urile fabricate pe comanda si componentele sunt transformate in placi de baza sau placi video in cadrul acestei fabrici, fabricarea lor fiind insa responsabilitatea furnizorilor GIGABYTE (Foxconn de exemplu).

 
Intro-00

 

Fabrica are 8 etaje, iar noi am vizitat 3 dintre acestea, cele mai importante as spune eu, mai precis SMT, DIP si PCBA. Va voi povesti ce se intampla in cadrul fiecarei sectiuni vizitate putin mai incolo. Pana atunci, o sa va mai spun ca in holul de la intrare am gasit un tabel care prezenta istoria GIGABYTE de la fondarea companiei in 1986 si pana in prezent precum si o macheta a fabricii construita din componente reciclate.

 

Intro-01

Intro-02

Intro-03

Comentarii

13 comentarii la: GIGABYTE Nan-Ping Factory & Black Edition testing facility Tour 2014

 1. Licaon_Kter a scris pe:

  Ultimu’ video, domnu’ Colin BRIX (!?) ne prezinta ceva… domnu’ de la marketing :):)

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Treceti peste gargara de marketing si uitati-va la imaginile frumoase de pe banda de asamblare si din facilitatea de testare. Aia era ideea – puteti vedea video-ul fara sunet 😀

 3. Exe a scris pe:

  Alt videoclip, alta calitate: http://www.youtube.com/watch?v=QdGW1xE6d_k
  Avem pretentii de 4k/2k/FHD si nici macar un video hd, cum se poate asa ceva?:)
  BTW, interesant articol.

 4. Monstru Post author a scris pe:

  E cat se poate de HD. A…nu e Full HD…alta problema. Da-le un mail celor de la OC TV sa le spui ca nu esti multumit…

 5. Multumesc pentru prezentare si imagini. Pe mine m-au fascinat!

 6. Monstru Post author a scris pe:

  Ma bucur ca ti-a placut!

 7. Licaon_Kter a scris pe:

  @Monstru: N-ai inteles, numele lui versus nume produse Gigabyte… http://lab501.ro/stiri/computex-2014-gigabyte-brix-nas

 8. Alex a scris pe:

  Nimic spectaculos pentru mine. Niste masini Fuji de plasat componente si cam atat ati aratat si putin ICT. Procesele pe linia de backend sunt toate manuale?

 9. Monstru Post author a scris pe:

  De cand ar trebui sa fie fabricarea unei placi de baza ceva spectaculos???

 10. Monstru Post author a scris pe:

  Licateon – e o poveste interesanta si are legatura dar nu cum crezi tu 🙂

 11. Exe a scris pe:

  @Alex: Defineste cum s-ar putea face fabricarea unor placi de baza ca fiind ceva SPECTACULOS? Sa danseze vreo blonda, doua in clip, pe langa fabricarea placii in sine sau cum? Nu inteleg, te rog explica-mi/explica-ne:))

 12. Intr-o poza, aveau monitoare CRT.. cum naiba intr-o fabrica care face componente de top, angajatii isi distrug ochii la CRT-uri..

 13. Monstru Post author a scris pe:

  Crezi ca la angajati se gandesc cei care au fabrici de genul acesta? Eu m-am mirat sa vad si LCD-uri de data asta – acum 4 ani erau doar CRT-uri…

Lasa-ne un comentariu: