GIGABYTE SOC FORCE 9 series – Prezentare
Intre mufa ATX cu 24 pini si sloturile de memorie avem un panou impresionant de butoane si switch-uri dedicate overclocking-ului si debuging-ului. Majoritatea butoanelor si functiilor va sunt deja cunoscute de la Z87X-OC, dar le vom trece din nou in revista. In primul rand avem prezente butoanele pentru cresterea BCLK-ului si a multiplicatorului, precum si butonul Gear care schimba pasul cu care le crestem.
Butonul Turbo optimizeaza parametrii de functionare pentru procesor si memorie, in timp ce butonul Tag stocheaza un profil de overclocking pe care il aplica instantaneu (util de exemplu dupa un reset de BIOS). Switch-ul Settings Lock isi aminteste ultimele setari de overclocking care au functionat si le aplica, in timp ce switch-ul Direct to BIOS duce sistemul in BIOS la urmatorul restart (fara a apasa DEL). Memory Safe seteaza niste parametrii foarte relaxati la memorie pentru a mari compatibilitatea in timp ce switch-ul OC Trigger comuta multiplicatorul procesorului intre 16x si valoarea setata in BIOS (identic cu Slow Mode de la ASUS).
Mai avem de asemenea butonul de Power, Reset, switch-uri On/Off pentru cele 4 sloturi PCI-Express, Debug LED precum si posibilitatea de a comuta imediat intre cele 2 BIOS-uri sau chiar de a dezactiva Dual BIOS-ul pentru a impiedica rescrierea accidentala de pe un BIOS pe celalalt. Tot la overclocking intra si butonul OC Ignition (mutat aici pe SOC Force, pe Z87X-OC fiind amplasat pe backpanel) care o data apasat mentine placa de baza alimentata cu ventilatoarele functionand chiar daca sistemul e inchis (util atunci cand atingem ColdBug sau ColdBoot pentru a nu se forma condens pana ajungem la temperatura potrivita).
O noutate introdusa pe SOC Force este OC DIMM Switch, cu ajutorul caruia putem opri individual cele 4 sloturi de RAM pentru a diagnostica rapid o problema sau pentru a impiedica creerea uneia atunci cand un slot liber se umple de gheata / apa.
Comentarii
Îmi plac plăcile Gigabyte.. dar uneori băieții ăștia iau niște decizii de te doare capu’:
Două sloturi pci express pe o placă destinată OC-ului. Pe z77x-ud3h-ul meu nu puteau să facă asta.. dar am mSata.. :>
Fără express :D.. PCI..
detin o asemenea placa si e o bijuterie.
cu 4770k mergea la mine, un slab overclocker ce sunt, la 4.4-4.5-4.6.
insa acum am o problema cu ea, am schimbat haswell cu haswell refresh si in anumite setari, vede tot 4770k. oare de ce?
nu ma intrebat cand am schimbat procesorul, daca e new, cum mi sa intamplat de-a lungul vremii la schimbarea procesorelor pe ivy bridge.
o fi biosul neupdatat de gigabyte pt noul procesor?
poate imi raspunde si mie cineva, va rog mult
priceperea mea intr-ale hardware-ului tinde spre 0 fata de specialisti adevarati ca voi, dar eu, din citite si auzite, stiam ca daca vrei LAN si sunet integrat de calitate, atunci e RealTek.
Foarte multi de pe PCGarage au scris/zis sa ne ferim de Atheros cat putem, ca-s produse de calitate indoielnica. Pe cand voi bagati Atheros Killer la inaintare pe partea de LAN.
intreb si eu: Asa o fi ? de ce? cum? de unde? cifre, lamuriri..
Salut George,
Discutia pe acest subiect e lunga si nu cred ca o terminam prea curand. Realtek nu a fost niciodata o alegere de calitate, ci mai degraba o alegere de buget.
Vrei LAN de calitate alegi Intel sau Broadcom, vrei LAN de buget alegi Realtek sau Marvell. Atheros Killer este un controller peste medie (mai bun decat Realtek in orice caz) dar combinat cu software-ul lor de prioritizare il propulseaza pe printre cele mai bune solutii. Cam mult marketing pentru gustul meu, dar e o solutie buna pe partea de LAN fara indoiala.
Daca vrei audio bun iti iei cea mai ieftina placa de sunet externa. Nu ai bani de placa externa atunci cauti o placa de sunet cu un DAC decent (Creative, Crystal, etc), cu scut EMI si condensatori de calitate. Daca gasesti eventual si una ce contine un OPAMP decent ar fi chiar perfect.
Sunetul integrat este un compromis si in orice caz Realtek e cel mai slab, asa a fost dintotdeauna si asa va fi in continuare. ALC1150 care e implementat pe cele mai recente placi e decent dar cam atat 🙂
Sper ca te-am lamurit,
matose
Pingback: ASRock Z97M OC Formula & Z97 OC Formula & A-Data 8GB XPG 2933MHz CL12 - lab501
Pingback: ASRock Z97M OC Formula & Z97 OC Formula & A-Data 8GB XPG 2933MHz CL12 - Stiri IT & C
Pingback: ASRock Z97M OC Formula & Z97 OC Formula & ADATA XPG V3 8GB 2933MHz CL12 - Stiri IT & C
Pingback: ASRock Z97M OC Formula & Z97 OC Formula & ADATA XPG V3 8GB 2933MHz CL12 | 1iT.ro – Stiri IT, noutati si tehnologie
Cele mai recente stiri
CES 2025 – Lenovo
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – MSI
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – ASUS
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – ADATA & XPG
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – Endorfy
Scris in 9 January, 2025.
GamesCom 2024 – NVIDIA
Scris in 29 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi Intel Z890
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – be quiet!
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi AMD X870 / X870E
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – DeepCool
Scris in 22 August, 2024.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube