GIGABYTE SOC FORCE 9 series – Prezentare

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 24 April, 2014.

Concluzii

 

GIGABYTE SOC FORCE este o evolutie frumoasa a lui Z87X-OC, aducand imbunatatiri atat in ceea ce priveste ergonomia in overclocking (OC DIMM Switch, repozitionarea OC Ignition) cat si in ceea ce priveste dotarile (SATA Express, Killer E2200 LAN, audio Realtek ALC1150 cu separare analog / digital pe PCB si OP-AMP).

Layout-ul a fost pastrat in mare parte la fel ca la Z87X-OC, ceea ce inseamna ca si pretul va fi tot in acelasi segment, adica foarte bun pentru o placa de OC cu dotarile care le are SOC FORCE. Cert este ca GIGABYTE invata si, inafara de numele care este mult prea pompos, nu am ce sa-i reprosez placii la o prima vedere.

Desi diferentele intre Z87X-OC si SOC FORCE nu sunt atat de mari incat sa justifice upgrade-ul daca vorbim de generatia actuala de procesoare, cea de-a 5-a generatie a arhitecturii Intel Core va fi compatibila numai cu placile de baza dotate cu chipset-uri din a noua generatie, cum este si placa de baza GIGABYTE SOC FORCE. Prin urmare aceasta s-ar putea dovedi un real succes, dupa ce aflam pretul exact si vedem cum se comporta impreuna cu un astfel de procesor.

 

 

Outro

Comentarii

5 comentarii la: GIGABYTE SOC FORCE 9 series – Prezentare

  1. Costi a scris pe:

    Îmi plac plăcile Gigabyte.. dar uneori băieții ăștia iau niște decizii de te doare capu’:
    Două sloturi pci express pe o placă destinată OC-ului. Pe z77x-ud3h-ul meu nu puteau să facă asta.. dar am mSata.. :>

  2. Costi a scris pe:

    Fără express :D.. PCI..

  3. cata a scris pe:

    detin o asemenea placa si e o bijuterie.
    cu 4770k mergea la mine, un slab overclocker ce sunt, la 4.4-4.5-4.6.
    insa acum am o problema cu ea, am schimbat haswell cu haswell refresh si in anumite setari, vede tot 4770k. oare de ce?
    nu ma intrebat cand am schimbat procesorul, daca e new, cum mi sa intamplat de-a lungul vremii la schimbarea procesorelor pe ivy bridge.
    o fi biosul neupdatat de gigabyte pt noul procesor?
    poate imi raspunde si mie cineva, va rog mult

  4. george a scris pe:

    priceperea mea intr-ale hardware-ului tinde spre 0 fata de specialisti adevarati ca voi, dar eu, din citite si auzite, stiam ca daca vrei LAN si sunet integrat de calitate, atunci e RealTek.
    Foarte multi de pe PCGarage au scris/zis sa ne ferim de Atheros cat putem, ca-s produse de calitate indoielnica. Pe cand voi bagati Atheros Killer la inaintare pe partea de LAN.
    intreb si eu: Asa o fi ? de ce? cum? de unde? cifre, lamuriri..

  5. Salut George,

    Discutia pe acest subiect e lunga si nu cred ca o terminam prea curand. Realtek nu a fost niciodata o alegere de calitate, ci mai degraba o alegere de buget.
    Vrei LAN de calitate alegi Intel sau Broadcom, vrei LAN de buget alegi Realtek sau Marvell. Atheros Killer este un controller peste medie (mai bun decat Realtek in orice caz) dar combinat cu software-ul lor de prioritizare il propulseaza pe printre cele mai bune solutii. Cam mult marketing pentru gustul meu, dar e o solutie buna pe partea de LAN fara indoiala.

    Daca vrei audio bun iti iei cea mai ieftina placa de sunet externa. Nu ai bani de placa externa atunci cauti o placa de sunet cu un DAC decent (Creative, Crystal, etc), cu scut EMI si condensatori de calitate. Daca gasesti eventual si una ce contine un OPAMP decent ar fi chiar perfect.

    Sunetul integrat este un compromis si in orice caz Realtek e cel mai slab, asa a fost dintotdeauna si asa va fi in continuare. ALC1150 care e implementat pe cele mai recente placi e decent dar cam atat 🙂

    Sper ca te-am lamurit,
    matose

Lasa-ne un comentariu: