Jetway HA07-Ultra Review

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 6 April, 2009.

Jetway sunt cunoscuti mai ales pentru produsele low-end si mainstream, foarte populare intr-o perioada pe piata romaneasca; intre timp insa puterea de cumparare a mai crescut si pozitionarea brand-ului Jetway a ramas aceeasi in ochii cumparatorilor. Dar Jetway, ca si oricare alt producator, are produse low-end, mainstream dar si high-end dedicate entuziastilor. Astazi ne vom concentra pe o placa de baza care face parte din aceasta gama, este vorba de modelul de top destinat platformei AM2+, Jetway HA07-Ultra.

Acesta placa de baza este bazata pe chipset-ul format din ansamblul AMD 790GX + SB750. Northbridge-ul 790GX inglobeaza si o placa video (ATI HD3300) care poate fi folosita de sine statatoare sau in configuratie Hybrid Crossfire cu una din placile din seria ATI HD24xx sau HD34xx. Placa video este ajutata de o memorie DDR3 Sideport cu o capacitate de 128MB, dar poate aloca suplimentar si din memoria sistemului. Aceasta optiune este cea mai indicata deoarece 128MB memorie video este putin pentru jocurile din ultimii ani.

Cutia este de carton, iar design-ul extern este un pic cam “chinezesc” pentru gustul meu. Trebuie mentionat faptul ca placa este pregatita si pentru noile procesoare AM3 AMD Phenom II, un lucru bun de stiut in cazul unui eventual upgrade. Pe langa accesoriile normale care pot fi gasite in pachetul unei placi de baza (back-panel, CD cu drivere, cabluri, manual) in pachetul placii Jetway HA07-Ultra gasim si o placuta ciudata care pare sa se potriveasca intr-un slot PCI Express. Aceasta placuta, prin introducerea sa in al doilea slot PCI Express, reda primului slot PCI Express intreaga latime de banda (16x) in cazul in care avem o singura placa video. Altfel, ambele sloturi vor lucra in mod permanent la 8x – configuratie necesara pentru Crossfire.

Comentarii

Un comentariu la: Jetway HA07-Ultra Review

  1. Si mie mi se pare ca designul e intr-adevar mai putin reusit. Dar pentru o placa de baza care sta ascunsa in PC, nu e chiar asa de important.

Lasa-ne un comentariu: