Jetway HA07-Ultra Review

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 6 April, 2009.

Layout-ul placii e decent si suprinzator pe alocuri. Mufele de alimentare sunt asezate la marginile placii, memoriile se pot monta si demonta usor fara scoaterea placii video, mufele SATA sunt amplasate astfel incat sa nu incomodeze montarea unor placi video mai lungi. Totusi sunt si cateva minusuri la acest capitol: butoanele de Reset si Power devin inaccesibile o data cu montarea unei placi video mai lungi (NVIDIA GeForce GTX260 / GTX285, ATI Radeon HD4870X2), modulele de memorie cu radiatoare generoase (OCZ Reaper, Mushkin Ascent, etc) nu pot fi folosite in mod dual channel din cauza apropierii excesive a sloturile aceluiasi canal. Trebuie remarcat sistemul de racire caruia i s-a acordat o atentie deosebita (radiatorul pentru NorthBridge si VRM este fixat folosind suruburi si arcuri), drept dovada placa mentinandu-se extrem de rece pe toata durata testelor.

In poza de mai jos puteti observa si display-ul de diagnosticare, foarte util in cazul in care nu stim de la ce componenta avem probleme la boot. De asemenea, dupa faza de boot display-ul afiseaza temperatura procesorului. O facilitate foarte interesanta, pe care am mai intalnit-o si pe placile Biostar. In apropierea bateriei regasim si butonul pentru reset-ul BIOS-ului, care ne scuteste de scurtcircuitarea celebrului jumper.

Controller-ul care se ocupa de partea audio a placii de la Jetway este produs de Realtek si poarta numele de ALC888. Totusi nu va asteptati la prea multe minuni, este totusi un CODEC integrat pe placa de baza.

In continuare va las sa admirati cateva poze cu partea de alimentare a procesorului si cu radiatoarele masive folosite la racirea tranzistoarelor MOSFET. VRM-ul procesorului este echipat cu 6 faze, iar controller-ul de memorie beneficiaza doar de 1 faza. Se observa si un heatpipe de cupru care face legatura intre radiatorul situati pe VRM si radiatorul situat pe NorthBridge.

Absolut toti condensatorii prezenti pe placa sunt solizi, iar bobinele sunt capsulate pentru eliminarea oricaror zgomote care ar putea aparea atunci cand consumul creste. Pe panoul din spate regasim pe langa conexiunile deja arhicunoscute (tastatura, mouse, sunet, retea ,USB) si conexiunea pentru placa video integrata atat sub forma analog (D-SUB) cat si digitala (DVI, HDMI) dar si o conexiune eSATA. Mare atentie: placa nu dispune de controller separat pentru eSATA, astfel incat daca doriti folosirea acestui port va trebuie sa conectati cu un cablu o mufa SATA normala cu mufa SATA aflata pe placa exact in spatele back-panel-ului.

Comentarii

Un comentariu la: Jetway HA07-Ultra Review

  1. Si mie mi se pare ca designul e intr-adevar mai putin reusit. Dar pentru o placa de baza care sta ascunsa in PC, nu e chiar asa de important.

Lasa-ne un comentariu: