P55 LN2 Overclocking Round-up PARTEA a 3-a – EVGA P55 Classified 200

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 6 April, 2010.

Tehnologii

.

Spre deosebire de modelele testate pana acum, EVGA P55 Classified implementeaza exclusiv tehnologii al caror scop este imbunatatirea performantelor in regim de overclocking. Unele dintre acestea exista intr-o forma sau alta si pe placile de baza ale altor producatori, altele insa sunt oferite exclusiv de cei de la EVGA. Mai jos va voi povesti despre cele mai interesante dintre acestea.

EVGA Show Volt reprezinta cea mai rapida si eficienta metoda de a verifica voltajele reale aplicate principalelor componente (vCore, VTT, vDDR, vPCH, vPLL), fiind un voltmetru digital integrat direct pe placa de baza. Cu ajutorul capului de testare inclus in pachetul placii de baza, precum si al punctelor de masura dispuse ergonomic deasupra sloturilor de RAM (EVGA EZ Voltage), putem masura voltajul foarte rapid, valoarea masurata fiind afisata pe display-ul dedicat de pe placa de baza.
.

.

EVGA ECP V2 este un modul de monitorizare si control, care se conecteaza la placa de baza cu ajutorul unui cablu. Astfel, in cazul in care folosim configuratii multi-card si nu mai putem avea acces cu usurinta la butoanele de Power si Reset de pe placa de baza, sau pur si simplu in cazul in care sistemul de test este configurat in asa fel incat nu avem aces usor la placa de baza, cu ajutorul ECP V2 putem controla principalele functii ale acesteia de la distanta. Acesta este dotat cu butoane de Power, Reset si ClrCMOS, cu un display pentru diagnosticarea starii in care se afla sistemul, cu jumperii care pot intrerupe functionarea electrica a sloturilor PCI-E, dar si cu trei butoane care cresc voltajul aplicat procesorului si controller-ului de memorie cu o treaba fixa. Folosind aceeasi interfata putem conecta si sistemul avansat de control EVBot, dar din pacate acesta nu este inclus in pachetul placii de baza.
.

.
PCI-E Disable Jumpers – asa cum le spune si numele, acestia sunt un set de jumperi care pot intrerupe alimentarea sloturilor PCI-E, fiecare jumper corespunzand unui slot PCI-E. Este pentru prima oara cand vad implementata aceasta optiune, insa trebuie sa recunoastem, poate fi deosebit de utila. Inchipuiti-va ca aveti la dispozitie 4 placi video, si doriti sa obtineti, pe rand, scoruri cat mai bune cu 1,2,3 sau 4 placi. Puteti monta de la inceput toate placile video, si puteti porni doar sloturile PCI-E de care aveti nevoie in momentul respectiv. De asemenea, in cazul unei sesiuni de overclocking cu mai multe placi video, in conditii extreme, puteti testa rapid care dintre placile video are o problema, in cazul in care ceva nu functioneaza cum trebuie, si, eventual, puteti intrerupe alimentarea slotului cu pricina si puteti continua sesiunea.
.

Comentarii

4 comentarii la: P55 LN2 Overclocking Round-up PARTEA a 3-a – EVGA P55 Classified 200

  1. Paste Fericit si tie!!! Nice review man, as we always expect from you. Cheers

  2. criminala placa si pretul pe masura…

  3. ar trebui sa-mi iau si eu o placa din asta

  4. darth a scris pe:

    Super si apreciem efortul depus ,chiar stiu ce inseamna… .Intrucat segmentul de gaming la romani e redus si lovit puternic de lipsa de $$$ AMD se dovedeste a fi singura posibiliate de a construi un sistem contemporan la un pret “romanesc”.De aceea am o rugaminte si pt fanii AMD (fie ei din convingere sau necesitate) :un review la noul chipset GX890 eventual cand apare luna aceasta Phenom II X6.Bine ar fi si acum iar cand apare x6 un follow-up cu cele 3 noi modele ,De asemenea daca se poate ,si review-uri la placi de baza din segmentul sub 100$ care reprezinta majoritatea pietei si nu se gasesc informatii pe nicaieri.Nu ma refer la ceva complicat daca se poate un roudup masiv cate 10 placi teste generic ,stabilitate si ceva performanta fiind punctele cheie.Stiu ca acest site este dedicat O.C. dar majoritatea celor care va citesc nu isi permit placi grozave precum cea din minunatul articol

Lasa-ne un comentariu: