P55 LN2 Overclocking Round-up PARTEA a 3-a – EVGA P55 Classified 200

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 6 April, 2010.

Layout

.

A venit momentul sa vedem cum arata bestia. Si trebuie sa recunosc, arata foarte bine. De la socket-ul Lotes pana la alimentarea digitala de cea mai buna calitate, nici un detaliu nu este intamplator, EVGA P55 Classified 200 fiind construita de overclockeri pentru overclockeri. O singura precizare totusi – tinand cont de dimensiunile mari ale placii, PCB-ul se poate flexa cu usurinta in momentul in care conectam mufa de alimentare ATX, deci mare grija pe ce suprafata puneti aceasta placa de baza (daca nu o montati in carcasa), pentru a preveni intreruperea traseelor din PCB in cazul unei manipulari necorespunzatoare.
.


.

Nu vom discuta despre aspectul estetic al ambalajului (desi acesta este foarte atragator), insa trebuie sa va spun ca acesta este destul de inghesuit, impachetarea acestei placi fiind o adevarata aventura. Cred ca o cutie mai mare nu ar fi stricat in cazul unui produs cu dimensiuni neobisnuite si bundle generos. Pe langa prezenta accesoriilor obisnuite (cabluri S-ATA, adaptoare Molex-SATA, bracket USB / Firewire, Manual, CD cu driveri, etc), EVGA P55 Classified vine in pachet cu o serie de accesorii foarte interesante. Despre capul de masura pentru Show Volt si despre dispozitivul de control ECP v2 v-am povestit pe pagina anterioara. Ei bine, pe langa acestea gasim in pachet un set complet de conectori pentru realizarea configuratiilor SLI. Astfel, avem un conector SLI, precum si doi conectori 3-way SLI, de dimensiuni diferite.
.


.
Socket-ul Lotes reprezinta solutia “corecta” in cazul platformelor LGA 1156, acesta fiind imun la problemele specifice socket-urilor Foxconn LGA 1156. Cei de la EVGA au facut o alegere inspirata de la bun inceput, ceea ce inseamna ca anumite teste au fost realizate inaintea lansarii acestui model, si socket-ul Foxconn a fost considerat necorespunzator, chiar daca acesta respecta specificatiile Intel. Aceasta atitudine este demna de lauda, si sper sa o intalnim si la alti producatori pe viitor.

Racirea componentelor fierbinti de pe placa de baza (VRM, NF200, P55) este realizata cu ajutorul a trei radiatoare pasive, independente unul fata de celalalt. Radiatoarele de pe VRM-ul procesorului, respectiv chip-ul NF200, sunt dotate cu un heatpipe, in timp ce radiatorul de pe chipset-ul P55, dispus in partea inferioara a placii, este o simpla bucata de aluminiu, care isi face insa treaba cu brio. Toate radiatoarele sunt prinse cu suruburi, pentru un contact cat mai ferm.

Comentarii

4 comentarii la: P55 LN2 Overclocking Round-up PARTEA a 3-a – EVGA P55 Classified 200

  1. Paste Fericit si tie!!! Nice review man, as we always expect from you. Cheers

  2. criminala placa si pretul pe masura…

  3. ar trebui sa-mi iau si eu o placa din asta

  4. darth a scris pe:

    Super si apreciem efortul depus ,chiar stiu ce inseamna… .Intrucat segmentul de gaming la romani e redus si lovit puternic de lipsa de $$$ AMD se dovedeste a fi singura posibiliate de a construi un sistem contemporan la un pret “romanesc”.De aceea am o rugaminte si pt fanii AMD (fie ei din convingere sau necesitate) :un review la noul chipset GX890 eventual cand apare luna aceasta Phenom II X6.Bine ar fi si acum iar cand apare x6 un follow-up cu cele 3 noi modele ,De asemenea daca se poate ,si review-uri la placi de baza din segmentul sub 100$ care reprezinta majoritatea pietei si nu se gasesc informatii pe nicaieri.Nu ma refer la ceva complicat daca se poate un roudup masiv cate 10 placi teste generic ,stabilitate si ceva performanta fiind punctele cheie.Stiu ca acest site este dedicat O.C. dar majoritatea celor care va citesc nu isi permit placi grozave precum cea din minunatul articol

Lasa-ne un comentariu: