Preview – ASUS ROG Maximus Z790 Dark Hero

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 16 October, 2023.

ASUS ROG Maximus Z790 Dark Hero

 

Cum urmatoarea generatie de procesoare Intel este programata sa apara foarte curand, producatorii de placi de baza profita de acest lucru si lanseaza pe piata un al doilea val de placi de baza LGA1700 cu o serie de imbunatatiri. In cadrul GamesCom-ului din acest an, unde echipa Lab501 a fost bineinteles prezenta, ASUS ne-au aratat cateva placi de baza care vor fi lansate simultan cu noile procesoare Intel Core din cea de-a 14-a generatie. Dintre acestea, ne-a atras atentia un model ASUS ROG, mai exact Maximus Z790 Dark Hero, subiectul preview-ului nostru de astazi.

Cum noua generatie Intel este doar un refresh al actualelor Raptor Lake (Core 13th Gen) socket-ul LGA1700, PCH-ul B760 / Z790 precum si celelalte caracteristici ale platformei au ramas identice. Pe langa imbunatatirile specifice fiecarui producator in parte, la nivel de platforma vedem introducerea conectivitatii Wi-Fi 7 / Bluetooth 5.4 precum si usoare schimbari de layout pentru a acomoda cerintele si nevoile utilizatorilor in 2023.

Astfel, ASUS ROG Maximus Z790 Dark Hero se aseamana foarte mult cu modelul pe care il inlocuieste (fara prefixul Dark) si vine pe langa Wi-Fi 7 / Bluetooth 5.4 si cu o reproiectare a zonei de conectivitate PCI-Express pentru a include un port M.2 PCI-E 5.0 conectat direct la procesor fara folosirea placii aditionale ROG Hyper M.2. BIOS-ul si overclocking-ul memoriei au fost capitole la care ASUS a stralucit atunci cand vorbim de placile cu chipset Z790.

Totusi, imbunatatirile aduse noilor procesoare Raptor Lake Refesh precum si maturizarea platformei fac ca noua Maximus Z790 Dark Hero sa suporte frecvente ale memoriilor semnificativ mai mari decat 8000MHz, in timp ce modelul anterior era certificat pentru un maxim de 7800MHz. Acestea fiind spune, sa mergem mai departe pe paginile ce urmeaza pentru a vedea mai indeaproape la ce ne putem astepta din partea producatorului prin intermediul acestui model.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: