Prezentare – Aorus Z270X-Gaming 9, Aorus Z270X-Gaming 7 & Aorus Z270X-Gaming 5
Sub capota
In momentul in care indepartam solutia de racire G-Frost, putem admira etajul de alimentare digital alcatuit din 22 de faze powIRstage, controlate de doua controller-e IR35201 produse de International Rectifier. Acestia sunt dotati cu tehnologia Isense, sarcina fiind distribuita uniform intre cei 22 de mosfeti in functie de comportamentul termic al fiecaruia.
Evident, in cazul unui varf de gama ne asteptam sa avem la dispozitie cele mai noi tehnologii si pe partea de conectica, iar Aorus Z270X-Gaming 9 nu dezamageste nici la acest capitol. Astfel, pe back-panel gasim un conector PS/2, doi conectori USB 2.0, 3 conectori USB 3.0, un conector USB 3.1 Gen 2 Type-C cu suport Thunderbolt 3 40Gbps, un conector USB 3.1 Gen 2 Type-A, un conector Display Port, un conector HDMI 2.0, doi conectori RJ-45 precum si conectica audio uzuala.
Conectivitatea la retea este oferita de solutia Killer DoubleShot-X3 Pro, alcatuita din doua controllere ethernet Gigabit Killer E2500 si un controller Wireless-AC Killer 1535. Conectorul USB 3.1 Type-C poate oferi o conexiune USB 3.1 Gen 2 (10GBps) datorita controller-ului W518TC63 certificat de USB-IF, sau o conexiune Tunderbolt 3 (40Gbps) datorita controller-ului Intel. Evident, putem conecta monitoare Display Port 1.2 la acest conector, respectiv pana la 6 device-uri in mod daisy-chain.
Unul dintre aspectele unde placile de baza high-end au stralucit in ultimii ani este solutia audio oferita, iar Aorus Z270X-Gaming 9 a fost dotata cu tot ce au mai bun de oferit cei de la GIGABYTE in acest moment. Astfel, solutia Creative ZxRi 120dB+ este alcatuita dintr-un procesor quad-core Creative SoundCore 3D si un DAC extern Burr-Brown High End 127dB, care lucreaza impreuna cu 2 OP-AMP-uri JRC 2114D (pentru canalele L/R pentru iesirea de pe I/O Shield), respectiv un OP-AMP Burr-Brown OPA2134 pentru iesirea audio frontala) care pot fi schimbate.
Filtrarea este asigurata de 4 condensatori WIMA FKP2, pentru OP-AMP-uri, respectiv condensatori japonezi Nichicon Fine Gold, unele dintre acestea fiind intalnite deobicei in amplificatoare audio high-end, nu pe placi de baza. O alta functie utila pentru audiofili este prezenta porturilor USB DAC-UP 2 (2 pe I/O shield si doua pentru panoul frontal) care beneficiaza de o sursa de alimentare separata, astfel incat curentul oferit este mult mai curat, acest aspect fiind benefic de exemplu pentru DAC-urile externe.
Am uitat ceva? A…da… Aorus Z270X-Gaming 9 este dotata cu iluminare RGB, atat in zona I/O shield-ului cat si in zona solutiei audio, zona butoanelor on-board si zona sloturilor PCI-E. Practic, in momentul in care pornim placa pentru prima data avem de-a face cu un veritabil pom de Craciun. Din fericire, iluminarea poate fi controlata atat din BIOS, cu ajutorul utilitarului RGB Fusion, cat si din Windows.
Comentarii
Niciun comentariu la: Prezentare – Aorus Z270X-Gaming 9, Aorus Z270X-Gaming 7 & Aorus Z270X-Gaming 5
Pingback: Prezentare – Aorus Z270X-Gaming 9, Aorus Z270X-Gaming 7 & Aorus Z270X-Gaming 5 | Stiri IT & C