Prezentare – MSI MAG B560 Tomahawk WiFi & MSI MAG B560I Gaming Edge WiFi

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 7 June, 2021.

MSI MAG B560 Tomahawk WiFi

 
Nu mai putin de 14 placi de baza Z590 v-am prezentat pana acum, producatorii fiind pe deplin pregatiti pentru lansarea procesoarelor Rocket Lake, indiferent daca acestea merita sau nu atata atentie. Cert este ca noua platforma a adus o serie de imbunatatiri, cum ar fi suportul nativ pentru USB 3.2 Gen 2×2, respectiv conectivitate PCI-E 4, iar unele procesoare Rocket Lake din segmentul mainstream sunt chiar interesante. Problema noastra pana acum a fost faptul ca majoritatea producatorilor ne-au trimis placi de baza high-end si ultra high-end si mai putin modele accesibile.

Si asta in conditiile in care discutam exclusiv despre placi de baza Z590, modelele bazate pe chipset-ul accesibil B560 fiind rara avis pana acum. Ei bine, cei de la MSI s-au gandit si la utilizatorii care nu dispun de un buget foarte generos, astfel incat nu cu mult timp in urma au ajuns in laborator doua placi de baza echipate exact cu acest chipset. Este vorba despre MSI MAG B560 Tomahawk WiFi si MSI MAG B560I Gaming Edge WiFi, doua modele mainstream bazate pe un chipset care, cel putin in ecosistemul Intel, ofera mai multe decat pana acum.

Astfel, spre deosebire de placile de baza din generatiile anterioare, placile de baza B560 permit overclocking-ul memoriilor. Daca luam in calcul faptul ca si in acest caz avem parte de suport PCI-E 4.0, respectiv de suport USB 3.2 Gen 2×2 nativ, principala diferenta intre Z590 si B560 este posibilitatea de a overclocka procesorul, in cazul chipset-ului high-end. Desigur, daca analizam in detaliu specificatiile, exista mai multe diferente, de la numarul de lane-uri PCI-E alocate PCH-ului si pana la posibilitatea de a crea configuratii RAID sau nu.

Totusi, in momentul in care discutam despre placi de baza B560, in cele mai multe cazuri nu cred ca ne vom pune problema utilizarii unui RAID de NVMe-uri si probabil vom utiliza un procesor cu multiplicator blocat. Pe de alta parte, posibilitatea de a seta memoriile asa cum ne dorim este importanta, acestea avand un impact semnificativ asupra performantei procesorului.

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Prezentare – MSI MAG B560 Tomahawk WiFi & MSI MAG B560I Gaming Edge WiFi

Lasa-ne un comentariu: