Prezentare – MSI MAG B560 Tomahawk WiFi & MSI MAG B560I Gaming Edge WiFi

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 7 June, 2021.

Concluzii

 
Si uite asa, dragii monstrului, am vazut si cum arata doua placi de baza echipate cu chipset-ul B560 si trebuie sa recunoastem ca diferentele fata de modelele echivalente Z590 sunt destul de mici, in special pentru cei care incearca sa construiasca un sistem echilibrat. Ce-i drept, MSI MAG B560 Tomahawk WiFi si MSI MAG B560I Gaming Edge WiFi sunt modele pozitionate destul de sus in gama B560, pretul de comercializare gravitand in jurul sumei de 1000 RON, deci nu discutam despre placi de baza ieftine.

Desigur, cu mici exceptii, cum ar fi utilizarea unui codec audio invechit, nici nu avem de ce sa discutam despre asa ceva, deoarece atat MSI MAG B560 Tomahawk WiFi, cat si MSI MAG B560I Gaming Edge WiFi, sunt placi dotate, care pot fi utilizate fara probleme pentru constructia unui sistem mainstream modern. De fapt, principala problema, din punctul meu de vedere, este pretul semnificativ mai mare decat in cazul placilor de baza similare, echipate cu chipset-ul B550 de la AMD.

Pe de alta parte, am apreciat faptul ca in sfarsit am primit suport pentru overclocking-ul memoriilor pe B560, ceva ce AMD ofera pe chipset-ul lor mainstream de ani de zile. De asemenea, prezenta conexiunii USB 3.2 Gen 2×2 este binevenita, iar constructia etajului de alimentare nu lasa de dorit, ceea ce nu poate decat sa ne bucure. Per total, doua placi de baza solide, pe care mi-as dori sa le vad cat mai repede si in magazinele din Romania.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: