Prezentare – Supermicro X11SAE

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 25 October, 2017.

 

 

Incepand cu cea de-a 6-a generatie Core (Skylake), Intel a blocat folosirea procesoarelor Xeon pe placi de baza echipate cu chipset-uri consumer. Prin urmare si-au facut aparitia pe piata C236 si C232 ce vin cu dotari similare Z170 si – respectiv – B150, doar ca aduc in plus suport pentru procesoarele Xeon precum si cateva optiuni utile pentru profesionisti.

Supermicro X11SAE este echipata cu un chipset Intel C236 si are un layout clasic ATX, PCB-ul avand culoarea verde de care ne-am dezobisnuit de ceva timp. Avem la dispozitie 2 sloturi PCI-Express 3.0 16x ce pot functiona in mod 16x / – sau 8x / 8x, 3 sloturi PCI-Express 3.0 1x precum si 2 sloturi PCI clasice (posibile datorite unui controller 3rd party amplasat pe spatele placii). De remarcat faptul ca placa de baza poate suporta atat memorii ECC cat si non-ECC, capacitatea maxima fiind de 64GB.

Solutia audio folosita de Supermicro pentru X11SAE este destul de modesta daca este sa judecam dupa standardele pietei in 2017, numai ca pentru piata workstation ea este mai mult decat suficienta. SNR-ul de doar 97dB de care dispune Realtek ALC888S nu este tocmai indicat pentru auditia muzicala sau gaming.

 

 

In coltul din dreapta-jos, chiar langa radiatorului PCH-ului, se afla cele 8 porturi S-ATA 6Gbps native PCH-ului C236 (are 2 porturi in plus fata de Z170). Pentru SSD-urile NVMe avem la dispozitie un slot M.2 amplasat langa procesor, dotare standard pentru placile de baza cu chipset Intel din generatia Z/H/B 1XX.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: