Prezentare – X299 AORUS Master & GIGABYTE Z390 Designare

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 31 December, 2018.

 
Astfel, X299 AORUS Master este echipata cu doua slot-uri PCI-E 3.0 x16 care functioneaza in regim x16 si doua slot-uri PCI-E 3.0 x16 care functioneaza in regim x8, fiind pregatita pentru configuratii Quad-GPU, indiferent daca discutam despre Nvidia sau AMD. Tot la capitolul conectica intalnim 3 slot-uri M.2 si 8 conectori S-ATA 3, X299 AORUS Master putand gazdui un numar impresionant de unitati de stocare.

Evident, gasim in lista de dotari si un header USB 3.1 Gen2 Type-C frontal, doua header-e USB 3.1 frontale, 2 header-e USB 2.0 frontale, ba chiar si debug led si butoane on-board. La capitolul retea avem de-a face cu o solutie dual-LAN, bazata pe un controller 2.5 Gigabit produs de Realtek, respectiv un controller Gigabit produs de Intel, precum si o solutie combo Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac – Bluetooth 4.2.

Solutia audio este bazata pe un codec Realtek ALC1220-VB, in tandem cu un DAC ESS SABRE9218, din lista de dotari nelipsind condensatorii japonezi auriti, respectivi condensatorii WIMA. Evident, o astfel de placa nu avea cum sa nu fie echipata corespunzator la capitolul racire, X299 AORUS Master fiind dotata cu senzori de temperatura on-board, 2 senzori externi inclusi in pachet, respectiv 8 conectori pentru ventilatoare, care pot sustine un consum de 24W per conector ([email protected]). Viteza de rotatie a ventilatoarelor poate fi controlata cu ajutorul aplicatiei Smart FAN5.

O functie pe care nu am mai vazut-o pe multe placi de baza consumer pana acum este compatibilitatea cu Intel VROC (Intel Virtual RAID on CPU). Practic este vorba despre posibilitatea de a configura o matrice RAID boot-abila din mai mult de 3 SSD-uri NVMe. Din pacate, pentru asta ar trebui sa utilizam SSD-uri Intel si un dongle achizitionat separat care trebuie conectat la port-ul special (VROC), ceea ce reduce practic utilitatea acestei dotari.
 

 

Comentarii

5 comentarii la: Prezentare – X299 AORUS Master & GIGABYTE Z390 Designare

 1. Un cititor a scris pe:

  La multi ani echipei Lab501 !!! Va doresc sa aveti multe realizari frumoase in noul an ! Sanatate si bucurie alaturi de cei dragi ! La multi ani !!!

 2. Popa Remus a scris pe:

  La Multi Ani LAB501!!!

 3. Doru a scris pe:

  La Multi Ani tuturor celor din echipa Lab501.
  Un an prosper si multe motive de scris articole ca sa avem si noi ce citi.
  Sunteti cei mai buni.

 4. SeniL a scris pe:

  La mulți ani!!!

 5. dell333 a scris pe:

  La Multi Ani tuturor celor din echipa Lab501 !!!

Lasa-ne un comentariu: