Prezentare – Z490 AORUS Master, Z490 AORUS PRO AX & Z490I AORUS Ultra

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 30 April, 2020.

Z490 AORUS Master

 
Ehehei, dragii mei, am vorbit despre procesoare si am vorbit despre nave spatiale. Dar parca a venit momentul sa coboram putin cu picioarele pe pamant si sa discutam si despre placi de baza ceva mai apropiate de nevoile si posibilitatile oamenilor de rand, nu-i asa? Si pentru primul articol de acest gen, ramanem tot in teritoriul AORUS, dupa care vom continua cu o serie de modele de la Asus, respectiv MSI.

Astfel, in acest articol vom discuta despre urmatoarele doua placi din seria Z490 AORUS, mai precis modelele Z490 AORUS Master si Z490 AORUS PRO AX , precum si despre bijuteria ITX denumita Z490I AORUS Ultra.

Si trebuie sa va spun, ca nu imi dau seama daca motivul este pandemia globala de Covid, sau faptul ca Intel recicleaza inca odata un proces de fabricatie si o arhitectura lansate in urma cu 3 ani de zile, dar eu nu imi aduc aminte sa mai fi primit pana acum 10 placi de baza pentru o lansare, cu atat mai mult nu si varfurile de gama, dar si implementarea ITX.

De obicei aceasta este lansata la ceva timp dupa lansarea seriei, iar in cadrul celor 5 articole publicate astazi vom vedea doua astfel de implementari. Iar prima se numeste Z490I AORUS Ultra si este pur si simplu o bijuterie. Dar…sa o luam pe rand.

 

Comentarii

3 comentarii la: Prezentare – Z490 AORUS Master, Z490 AORUS PRO AX & Z490I AORUS Ultra

 1. Andrei Anita a scris pe:

  Se pare ca Masterul pare best option,daca are 3 sloturi compatibile pci-e x4 vs Asus si MSI la care am vazut doar x3,la seria 11 de cpu daca vor fi cu pci-e x4 nu trebuie schimbata si placa de baza…
  E posibil ca ASUS si MSI sa poata implementa prin update de BIOS?

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Daca fizic vorbind placile cu fost construite asa (PCB in 10 straturi, switch-uri, etc) atunci nu este o problema.

 3. Costin a scris pe:

  Ma que fai con wifi on mobo?
  Citiți asta cu tonalitatea și indignarea unui italian..

Lasa-ne un comentariu: