Prezentare – Z490 AORUS Master, Z490 AORUS PRO AX & Z490I AORUS Ultra

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 30 April, 2020.

Concluzii

 
Desigur, GIGABYTE pot produce varfuri de gama monstruoase, Z490 AORUS Xtreme si Z490 AORUS Xtreme Waterforce stand marturie in acest sens. Dar la fel ca si in cazul celor mai recente generatii de placi de baza (Z390/X570), majoritatea utilizatorilor se vor orienta inspre un model mai accesibil, fie ca discutam despre high-end-ul Z490 AORUS Master, despre echilibratul Z490 AORUS PRO AX sau despre piticania minunata denumita Z490I AORUS Ultra.

Indiferent ce preferinte si posibilitati ati avea, exista cu siguranta un model Z490 AORUS potrivit voua, iar daca bugetul nu o permite, pe langa cele 8 modele din gama AORUS, GIGABYTE au pregatit si 3 modele omonime, pentru cei care au la dispozitie un buget ceva mai limitat.

Cert este ca 2020 aduce placi de baza in toate dimensiunile si dotarile posibile, un aspect pe care l-am remarcat in mod special fiind prezenta conectivitatii Wi-Fi 6 802.11AX in cazul tuturor modelelor prezentate pana acum, respectiv prezenta header-ului USB 3.2 Gen 2 Type-C pe toate modelele din gama AORUS, ceea ce pana acum reprezenta o exceptie, nu un standard.

Acestea au fost cele 5 placi de baza AORUS pe care le-am primit pentru aceasta lansare, dar seria articolelor dedicate chipset-ului Z490 nu se incheie aici, deoarece mai exista inca doi producatori care vor sa ne arate ce ne-au pregatit. Sa continuam, zic…

 

Comentarii

3 comentarii la: Prezentare – Z490 AORUS Master, Z490 AORUS PRO AX & Z490I AORUS Ultra

 1. Andrei Anita a scris pe:

  Se pare ca Masterul pare best option,daca are 3 sloturi compatibile pci-e x4 vs Asus si MSI la care am vazut doar x3,la seria 11 de cpu daca vor fi cu pci-e x4 nu trebuie schimbata si placa de baza…
  E posibil ca ASUS si MSI sa poata implementa prin update de BIOS?

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Daca fizic vorbind placile cu fost construite asa (PCB in 10 straturi, switch-uri, etc) atunci nu este o problema.

 3. Costin a scris pe:

  Ma que fai con wifi on mobo?
  Citiți asta cu tonalitatea și indignarea unui italian..

Lasa-ne un comentariu: