Review – ASRock X870E Nova WiFi

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 19 November, 2024.

Backpanel si VRM

 

 

Back-panel-ul este echipat cu un buton Clear CMOS, un buton BIOS Flashback, conectorii antenelor Wi-Fi 7, 1 port HDMI 2.1, 5 porturi USB 3.2 Gen 2 Type-A (2 conectate la CPU si 3 conectate la chipset), 3 porturi USB 3.2 Gen 1, 2 porturi USB4 Type-C, 2 porturi USB 2.0, un conector RJ-45 (5 Gbit), precum si conexiunile audio uzuale (2 porturi aurite pentru microfon si iesirea de linie, iesire optica SPDIF). Porturile USB galbene sunt denumite Lightning Gaming de catre ASRock si sunt conectate direct la CPU in loc de chipset, oferind astfel o latenta mai mica in cazul jocurilor (cel putin in teorie).

Etajul de alimentare este alcatuit din 20+2+1 faze (vCore, vSOC, VDD_MISC), controlate de o solutie RAA229628 de la Renesas. Integratele de putere pentru vCore si vSOC sunt Renesas R2209004, capabile sa sustina un curent maxim de 110A, in timp ce pentru VDD_MISC este folosita o singura faza motorizata de un integrat Vishay SiC431A, care poate sustine un curent maxim de 24A. Alimentarea VRM-ului se realizeaza prin 2 mufe EPS cu 8 pini, iar condensatorii folositi pentru filtraj sunt polimerici, 20K Black Caps, certificati pentru 20.000 de ore de functionare.

 

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – ASRock X870E Nova WiFi

  1. Bakhus a scris pe:

    Ce vremuri triste traim, cand o placa ce nu e de top costa 2000 de lei…
    Ultima placa de baza luata, a fost Z390 Aorus Master, care costa la lansare aproximativ 1500 si era varf de gama (excluzand solutia extreme, pentru custom loop).
    Chiar si luand in calcul inflatia (care nu s-a aplicat si la salarii), mi se pare ca e din ce in ce mai scump sa faci un PC, pe cand laptopurile sunt la preturi din ce in ce mai bune, cu performante mult mai echilibrate raportate la cost.
    Dispar PC-urile in timp, sau raman doar pentru bogati si entuziasti?

  2. dor a scris pe:

    @Bakhus – da, nu mai zic de GPU.

    Ultimul desktop construit in vara-toamna a primit … AMD Ryzen 1600 (nucleu zen2) rămas de la un build vechi si o placa de baza noua corespunzătoare. Am reutilizat tot ce am putut. Doar la monitor, carcasa si auxiliare am investit mai mult, tema fiind “roz” 🙂
    Inițial m-am uitat la ceva total nou, dar… nu merita nota de plata totala.

Lasa-ne un comentariu: