Review – ASRock Z890 Taichi
BIOS
Ajuns la versiunea 2.08 la momentul testarii placii de baza, BIOS-ul lui ASRock Z890 Taichi ofera tot ceea ce este necesar, indiferent daca este vorba despre configurarea dotarilor integrate, overclocking sau ajustarea latentelor si sublatentelor memoriilor. Pentru utilizatorii mai putin avansati, exista modul Easy Mode, unde, pe o singura pagina, sunt disponibile monitorizarea frecventelor, voltajelor si temperaturilor, alaturi de cativa parametri esentiali de configurare.
Pentru cei cu experienta, ASRock pune la dispozitie modul Advanced Mode, care permite personalizarea in detaliu a aproape oricarui aspect imaginabil. Asa cum suntem obisnuiti, majoritatea optiunilor de overclocking sunt grupate in tab-ul OC Tweaker, unde se pot seta orice voltaj, frecventa sau latenta dorita. Cu ajutorul setarii Power Delivery Profile putem opta intre Intel Default Mode, care foloseste parametrii specificati de Intel, sau ASRock Extreme Mode, ce permite limite crescute.
Daca dorim frecvente mai ridicate fara a ne complica cu setari manuale, putem folosi setarile din Gaming OC Preset, mai exact optiunile Stage 1 si Stage 2. Totusi, functionarea acestora nu este garantata pentru toate procesoarele; de exemplu, pe Core Ultra 9 285K-ul meu, rularea Cinebench R23 cu optiunea Stage 1 a dus la un BSOD.
Functia CPU Quality masoara calitatea fiecarui exemplar de procesor, generand un scor total cat si scoruri individuale pentru P-cores si E-cores. Setarile disponibile sunt extrem de numeroase, fiind suficiente atat pentru incepatori, cat si pentru entuziasti. Mai jos puteti vedea cateva capturi de ecran pentru a va forma o idee:
Comentarii
Salutare !
Incearca sa instalezi pe placa asta si un gpu nVidia sau AMD .
Apoi la setarea Chipset – Primary graphics adapter alegi din auto PCI Ex si reboot.
La urmatoarea intrare in BIOS setarea de mai sus … DISPARE complet.
Si daca faci greseala sa scoti placa video externa , nasol , nu mai noroc sa intri in bios pt ca ai la fiecare boot doar black screen pana intra in Windows.
Singura solutie , reset BIOS to default .
Eu spun :
Pa ! La revedere Asrock
Salut! Am testat cu placa video externa NVIDIA si nu am remarcat problema mentionata de tine. Oricum toate placile de baza mai au bug-uri, BIOS perfect nu exista indiferent daca vorbim de ASRock, ASUS, GIGABYTE sau MSI.