Z87 OC Showdown: ASUS, ASRock, Gigabyte si MSI

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 15 October, 2013.

 

In zilele noastre, hardware-ul si BIOS-ul spun doar o parte din poveste. Cealalta consta in suportul software (a se citi aaplicatii) pe care producatorul il ofera in diverse scopuri (a se citi overclocking). ASUS are aplicatia TurboV Core cu care putem aplica rapid parametrii doriti, in timp ce pentru monitorizare avem Mem TweakIt pentru timing-urile memoriei si ROG CPUz si ROG GPUz care sunt versiuni customizate ale binecunoscutelor aplicatii.

 

asus_util1

asus_util2

 

ASRock nu se lasa mai prejos si are Formula Drive pentru aplicarea rapida a setarilor dorite precum si Rapid OC Configurator ce configureaza on-the-fly comportamentul butoanelor + si – de pe placa in timp ce cu butonul Menu schimbam functia lor. Pot sa spun ca butoanele Rapid OC creaza dependenta pentru ca sunt atat de simplu de folosit incat nu mai ai nevoie de nimic, they just work! Pentru monitorizarea timing-urilor memoriilor avem Timing Configurator.

 

asrock_utilities1

asrock_utilities2

 

Gigabyte TweakLauncher este un utilitar lightweight ce permite setarea foarte rapida a celor mai importanti parametrii, impreuna cu OC CPUz (versiunea customizata a CPUz) folosit pentru monitorizare.

 

gbt_utilities

 

Si MSI vine cu utilitarul lightweight propriu numit Command Center Lite ce permite setarea on-the-fly a celor mai importante tensiuni si frecvente.

 

msi_utilities

 

Comentarii

4 comentarii la: Z87 OC Showdown: ASUS, ASRock, Gigabyte si MSI

  1. fubu a scris pe:

    Foarte tare review-ul Matei! Cu siguranta nu sunt singurul care il astepta!

    Comparativ cu placile de baza lansate in ultimii ani de la sandybridge incoace, cum stau lucrurile din prisma experientei tale? Cum ai interpreta politica preturilor celor 4 producatori?

  2. vladutztg a scris pe:

    Si uite ca am ajuns la vorba Intel, ca pentru alimentarea unui procesor nu iti trebuie 10, 12 sau 16 faze, ci doar 6.

  3. I. M-ia plăcut review-ul!
    II.Maxim 8 faze este super OK!
    III.Acum câtva timp când la Europene Lab.501 realiza 6:23,703 plasându-se pe locul I la SP.32M eu cu Maximus IV Extreme scoteam 6:29,89 plasându-mă(virtual) în faţa Germaniei ,Rusiei,Cehiei ,Franţei ..etc..Concluzia :Cu MB-ul meu ASI fi facut o figura frumoasa ca sekend team la acel concurs,iar aceasta placa este şi va rămâne “mama” tuturor plăcilor ASUS!

  4. felicitari pentru review !
    interesanta scula”

Lasa-ne un comentariu: