AMD Radeon HD 6790 Review

Scris de: , in categoria: Placi video, in 5 April, 2011.

.

Pentru testul de azi am avut la dispozitie o implementare de referinta pentru Radeon HD 6790. Exact cum ati putut vedea deja in cateva poze scapate pe internet inca de acum cateva zile, HD 6790 este identica cu HD 6870 la o prima vedere. AMD a luat aceasta decizie din cauza frecventelor ridicate pe care le are placa, cele 3 faze si doar o alimentare PCI-Express pe care le are HD 6850 e posibil sa fi fost la limita. Mai mult ca sigur anumiti parteneri concentrati mai mult pe pret decat pe fiabilitate isi vor baza implementarile de HD 6790 pe design-ul de referinta a HD 6850.

.

.

Nimic deosebit sau nemaintalnit pana acum, avem aceeasi lungime si aspect cu traditionalul HD 6870. Back-panel-ul contine doi conectori DVI, un conector HDMI 1.4 si doi conectori mini Display-Port 1.2, care pot suporta cate 3 monitoare fiecare, cu ajutorul procedeului daisy-chaining.

E timpul sa desfacem placa si sa vedem daca avem ceva modicat acolo dar mai intai aruncam o privire asupra sistemului de racire. Aceste este de tip turbina, evacuand aerul direct in afara carcasei. Baza solida de cupru preia caldura generata de nucleu si o transmite lamelelor de aluminiu cu ajutorul a 3 heatpipe-uri. O placa de aluminiu acopera aproape toata suprafata placii video si preia caldura generata de memorii si VRM pentru o mai buna fiabilitate in timp.

.

Comentarii

6 comentarii la: AMD Radeon HD 6790 Review

 1. mache a scris pe:

  GTX460 768MB se gaseste deja sub 600 de lei, variante de 1GB sunt destule sub 650 lei …

  Cam aiurea plasata placa asta in gama asta de pret…

 2. pretul va mai scade peste 2-3 luni!

 3. putea sa aiba un pret ofical mai scazut.

 4. Pretul nu va scadea?foarte bun articolul

 5. Chris a scris pe:

  Salut eu am un sappire ati hd 6990 dual 256 biti de 4gb si merge xtrem de ok nu se compara nici una din seriile nvidia k asa cv(ati)procesoarele grafice ati sunt mai puternice rezista la temperaturi si uzare in schimb la nvidia nu exista asa cv daca vreti sa vedeti TREABA dati 32 de mill pe o placa video care o poti numii placa grafica nu ciurucuri nvidia si altele daca vreti performanta grafica ………….AMD/ATI HD 6990.

 6. Chris a scris pe:

  Apropo AMD/ATI 6790 e mult mai rapida cu 32%fata de gtx 460 si gtx 550i testati cum trebuie si o sa vedeti nu doar ce tehnologi are o placa grafica open gl si cuda sau 3dhd doar la 1280×1240 la ultrahight si o sa vedeti ce rezulta inte AMD/ATI si NVIDIA sunt ca si marcile la masini mercedes si bmw asa si intre procesoarele intel amd dar compinatia de procesor amd si procesor grafic ati dau rezultate bune acum si pe viitor o sa ne asteptam la o performanta mult mai mare

Lasa-ne un comentariu: