AMD Radeon HD 6790 Review

Scris de: , in categoria: Placi video, in 5 April, 2011.

.

Desi nucleul Barts LE folosit in cazul de fata este identic cu Barts Pro sau XT folosit in cazul fratilor sau mai mari, unitatile de stream nu sunt dezactivate doar din BIOS ci sunt taiate fizic (laser cut). Cei care spera la o zactivare vor fi cu siguranta dezamagiti, dar era un lucru firesc pentru ca nici Barts Pro nu a putut fi deblocat in Barts XT.

.

.

Radeon HD 6790, la fel ca si fratii sai din seria HD 68XX, dispune de un singur conector Crossfire, prin urmare nu putem realiza configuratii de acest gen cu mai mult de doua placi. Acest aspect ne aduce aminte ca vorbim totusi de o placa din segmentul mainstream, astfel incat nu ne mira nici PCB-ul aerisit.

Design-ul PCB-ului este identic cu HD 6870, pentru alimentarea GPU-ului avand in dotare 4 faze bazate pe arhitectura DriverMOS. Acestea contin atat tranzistorii de comutatie (superiori si inferiori) cat si partea necesara de comanda. Controller-ul este produs de Chil Semiconductor, model exact fiind CHL8214, iar memoriile GDDR5  folosite sunt produse de Hynix.

.

Comentarii

6 comentarii la: AMD Radeon HD 6790 Review

 1. mache a scris pe:

  GTX460 768MB se gaseste deja sub 600 de lei, variante de 1GB sunt destule sub 650 lei …

  Cam aiurea plasata placa asta in gama asta de pret…

 2. pretul va mai scade peste 2-3 luni!

 3. putea sa aiba un pret ofical mai scazut.

 4. Pretul nu va scadea?foarte bun articolul

 5. Chris a scris pe:

  Salut eu am un sappire ati hd 6990 dual 256 biti de 4gb si merge xtrem de ok nu se compara nici una din seriile nvidia k asa cv(ati)procesoarele grafice ati sunt mai puternice rezista la temperaturi si uzare in schimb la nvidia nu exista asa cv daca vreti sa vedeti TREABA dati 32 de mill pe o placa video care o poti numii placa grafica nu ciurucuri nvidia si altele daca vreti performanta grafica ………….AMD/ATI HD 6990.

 6. Chris a scris pe:

  Apropo AMD/ATI 6790 e mult mai rapida cu 32%fata de gtx 460 si gtx 550i testati cum trebuie si o sa vedeti nu doar ce tehnologi are o placa grafica open gl si cuda sau 3dhd doar la 1280×1240 la ultrahight si o sa vedeti ce rezulta inte AMD/ATI si NVIDIA sunt ca si marcile la masini mercedes si bmw asa si intre procesoarele intel amd dar compinatia de procesor amd si procesor grafic ati dau rezultate bune acum si pe viitor o sa ne asteptam la o performanta mult mai mare

Lasa-ne un comentariu: