AMD Radeon R9 295X2 – Nuclear launch
Temperatura
Temperaturile de mai sus nu sunt reprezentative pentru temperaturile care pot fi atinse intr-un sistem normal, in carcasa. In cazul unei carcase slab ventilate putem avea temperaturi mai mari, pe cand in cazul unei carcase ventilate corespunzator putem avea temperaturi semnificativ mai mici. Scopul acestui test este determinarea caracteristicilor termice ale unei placi in functie de modelele cu care concureaza.
Pentru a masura temperatura si turatiile ventilatoarelor am folosit EVGA Precision si am inregistrat temperatura atinsa de nucleele grafice in repaus cat si in sarcina, dupa aceleasi setari si metodologie ca si in testele de consum. Avand de-a face cu doi monstrii montati pe acelasi PCB, dar mai ales cu experienta fierbinte numita AMD Radeon R9 290X, ma asteptam sa vad temperaturi impresionante… Si am vazut, dar in sensul opus. Sistemul de racire pe care cei de la AMD l-au dezvoltat impreuna cu Asetek isi face treaba cu brio iar placa nu a depasit 61 oC in conditiile noastre de test.
Comentarii
It’s aliveeee!
O placa construita solid, eleganta, rece, silentioasa si nu in ultimul rand care isi arata coltii in utilizarea multi-monitor sau rezolutii 4K.
Dincolo de rezultatele frumoase de azi, lansarea acestui produs parca darama un mit despre care am mai vorbit in trecut, si anumue, un fel de intelegere a lansarilor intre cei doi giganti ai graficii virtuale… 295X2 in unele situatii depaseste de 3 ori un 780Ti iar costul este la jumatate fata de anuntatul Titan Z si evaluat la bursa NVIDIA la 3000$.
Este aceasta lansare o lovitura dura pentru NVIDIA?
Cred ca exista o solutie mai buna de racire decat acest hybrid Asetek, si anume racirea cu bere…Racirea cu bere a Monstrului voiam sa zic, cred ca a muncit ceva pentru acest articol asa ca merita din plin o racire pe masura, si nu una stock (…cu aer conditionat)! 🙂
… Referitor la monitoare 4K,dupa ce am citit ceva review-uri in ultimul timp nu pot sa nu-ti dau dreptate, e cam devreme pentru ele, e nevoie ca tehnologia sa se mai maturizeze oleaca (poate la anul?)
Cunt curios cu ce monstru vor raspunde cei de la nvidia. 😀
Acum am aflat si eu de Titan Z :))
Cred ca cei de la iNVidia au dat deja totul pe fata.
La pg. 24: “Read them and weap boys… gameplay de calitate in 2560×1600 cu 8X AA in Battlefield 4. Not bad!”
Unde e greseala in poza sau in text, deoarece testele apar ca si noAA si 4xAA?
Vai de capu meu :)… ce placa domne’
Monstru dublu :)))
warrior – in text era greseala
Despre racire : au facut o varianta saraca de racire cu apa si s-au zgarcit sa acopere si VRM cu bloc racire cu apa ; daca avea bloc complet de racire rigidiza tot si nu era nevoie de backplate ( asa PCB-ul se curbeaza ) . AMD conduce la inovatii (am asteptat mult R9 290X ) dar produsul R9 295X2 este peste asteptari , sper sa nu ia drumul NVIDIA cu BANII …
Multumesc lab501.ro pentru articol !
Lumea ( PRODUCATORI de hardware) trebuie sa inteleaga ca racirea directa cu aer a apus …
WATERCOOLING eficient , silentios SI cu radiator racire DACIE ( nu ala cu tevi de alama si cu capasare cu bronz ci ala simplu cu tevi plastic si capsare plastic ) (sa sutinem continua economisire nationala ) !
era full -hd gaming adica 1080p nu nunai ca nu incepe sa apuna, dar se si generalizeaza! Pana acum am vorbit de sub-full Hd gaming datorita consolelor de generatie mai veche insa acum , datorita noilor console si promovarii generatiei 4K, vom vedea o generalizare a gaming-ului full HD! Deci repet, e bine de vazut varful insa orice noua tehnologie are nevoie de timp sa se generalizeze. Si se va intampla acest lucru si cu 4K insa nu acum, ci la urmatoarea generatie de console sau cu 2-3 ani inainte pe PC.
Placa asta e o nebunie curata dar nu faci nimic cu ea la rezolutii sub si inclusiv 1080p deci pierdere de bani mai ales ca trebuie sa bagi bani si in monitor/tv 4K.
Placi de genul fac parte din produsele prohibitive pe care producatorii le afiseaza doar de marketing sau pentru promovare si rating. Eu zic ca in momentul de fata investitia cea mai buna este intr-un R9 290 combinat cu un quad-core de la intel, 8 gb ram si ssd pt OS. Restul e marketing!
Pe PC si in sufragerie 1080p este un standard de mult. Faptul ca acum s-a generalizat si pe console este alta poveste. 4K este “the next thing” atat pe PC cat si in sufragerie…
Hottie GPU 😉
In Battlefield e cu Mantle sau fara?
Da’ care i monitoru’ăla 4K Monstrule pe care ai “lucrat ” scula? te temi să nu i faci reclamă? Şi aşa nu ai de ales pentru gaming 4K decât intre un monitor Samsung U28D590P la 620 € in Europa(Germania) şi Dell Professional P 2815Q la 550 € in Europa(Germania)…..amândouă cu panou TN
Monstrule, O Vreau Clar !!! stii ca sunt cu 2xgpu de unde o iau ?!?!?!?
Sa caut pe afara ?!? sau apare si la noi pe piata ?!? 2-3buc. ;))
apar*
Kalko – fara
ghita – am testat mai multe 4K-uri pana acum, dar articolul de fata a fost facut pe un Dell UP2414Q
“Nuclear warhead”, un adevarat colos, astept replica de la nVidia.:)
bah frate are teeeedeeeiiiii?! daca n-are teeeedeeeeiiiii nu conteaza oricate frame ar scoate. Era o vreme cand placile video ultimul racnet nu treceau de $599, chiar si cele dual GPU; acum ajung la pret cu ce poti lua un teeeedeeeeiiiii
monstrule pe cind o confruntare intre titani “295X2 vs Titan z”?
Care Titan Z? Nu am vazut asa ceva pe aici 🙂
Pingback: NEWS - Placi video - Pagina 502
Pingback: Total offtopic - Pagina 5838
Pingback: AMD lanseaza Radeon R9 295X2 | Arena IT
Cele mai recente stiri
GamesCom 2024 – NVIDIA
Scris in 29 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi Intel Z890
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – be quiet!
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi AMD X870 / X870E
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – DeepCool
Scris in 22 August, 2024.
Computex 2024 – Sharkoon
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – ASRock
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – EKWB
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – G.Skill
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – ID-Cooling
Scris in 11 June, 2024.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube