AMD Radeon RX6000 – Part II – AMD Radeon RX 6800XT & AMD Radeon RX 6800 – Prezentare

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 16 November, 2020.

AMD Radeon RX 6800XT

 
AMD Radeon RX 6800XT este livrata intr-o cutie impunatoare, care incearca sa insufle utilizatorului un sentiment de apartenenta, prin sloganul “Welcome to Team Red”. In fond, in ultimii ani marketingul emotional este o unealta des intalnita in mai multe domenii si parca nici unul nu rezoneaza mai bine cu sentimentele consumatorului ca un domeniu in care piata este dominata de o mare corporatie, orientata inspre maximizarea profitului, datorita imposibilitatii singurului concurent de a oferi alternative competitive in segmentul high-end.

Drept urmare, o posibila victorie AMD, sau chiar si o egalitate, are conotatii mult mai profunde decat simpla revigorare a ofertei cu produse noi. Daca AMD Radeon RX 6800XT si AMD Radeon RX 6800 se vor descurca bine in teste, atunci tu nu vei avea doar ocazia de a achizitiona un simplu produs. Vei putea sa te alaturi celor care incearca sa lupte cu detinatorul monopolului, care creste preturile constant de la o generatie la alta. Sau cel putin asta inteleg eu din anumite detalii strecurate in prezentarile AMD si in modul in care acestia isi pozitioneaza produsele in ultimii 3 ani.

Cert este ca dincolo de marketing, AMD Radeon RX 6800XT este pur si simplu altceva, AMD reinterpretand la randul lor conceptul de referinta. Astfel, implementarea de referinta arata ca un varf de gama de la parteneri, cu trei ventilatoare de 90mm dispuse deasupra unui heatsink incredibil de masiv. Paradoxal, dar atat AMD Radeon RX 6800XT, cat si AMD Radeon RX 6800, se incadreaza in standarde destul de conventionale in momentul in care discutam despre lungime si inaltime, ambele masurand 267mm x 120mm.

Ce iese imediat in evidenta este grosimea lui AMD Radeon RX 6800XT, acesta ocupand 2.5 sloturi in carcasa. Nu in ultimul rand, sistemul de racire utilizeaza principii aerodinamice similare implementarilor custom, aerul cald fiind evacuat in laterala, pentru a fi preluat de ventilatorul pozitionat de obicei in partea din spate / sus a carcasei, I/O shield-ul neavand nici un rol in evacuarea aerului cald din carcasa.

 

Comentarii

7 comentarii la: AMD Radeon RX6000 – Part II – AMD Radeon RX 6800XT & AMD Radeon RX 6800 – Prezentare

 1. billytwinner a scris pe:

  La ce ora dati drumu la review?
  multam

 2. ayu a scris pe:

  cum eliminati din poze backgroundul? este interesant pt pozele de anunturi. multam

 3. Monstru Post author a scris pe:

  Photoshop – Dodge Tool

 4. Ali a scris pe:

  Pana la urma astea de la amd au sau suporta raytracing?

 5. Monstru Post author a scris pe:

  Da

 6. globula_neagra a scris pe:

  6800xt si 6800xt au RGB sau mi se pare mie? 🙂
  Poate o sa mearga si OBS-ul decent de acu incolo si au hardware decode implementat cum trebuie pentru hevc.

 7. Militaru Ioan-Mihail a scris pe:

  Voua va intre pe site la PART III? 6800…?

Lasa-ne un comentariu: