ASUS Geforce GTX 560 Ti Review

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 25 January, 2011.

.

Mai departe sa vedem care e treaba cu protectiile alea si cu VRM-ul, nu stiu de voi dar eu unul mor de nerabdare.

.

.

Dupa cum se putea deduce din numele DirectCU II, cooler-ul este bazat pe tehnologia HDT. Avem de-a face cu 3 heatpipe-uri de 6mm care fac contact direct cu GPU-ul; nu e chiar o solutie pe care o agreez dar macar de data asta GPU-ul face contact cu toate heatpipe-urile (remember Matrix anyone?).

.

.

Primul lucru remarcat este PCB negru mat si VRM extrem de solid. Acesta are o arhitectura cu 6+1 faze (GPU + GDDR) avand 3 tranzistoare MOSFET per faza in cazul GPU-ului si 4 tranzistoare MOSFET per faza in cazul memoriilor. Bobinele sunt din aliaj (Super Alloy Power) ceea ce inseamna ca disipa mai putina energie decat cele clasice, si putem observa ca protectiile din cazul variantei de referinta lipsesc pe placa ASUS. Cele 2 piese albe de sub conectorii de alimentare sunt sigurante pentru a proteja placa in cazul in care are loc vreun scurt-circuit.

Controller-ul PWM este proprietar ASUS, purtand numele de SHE (Super Hibrid Engine); totusi, acesta poate fi controlat atat de ASUS Smart Doctor cat si de NVIDIA Inspector. Voltajul maxim setabil este acelasi ca si in cazul variantei de referinta, adica 1.15v (e nevoie de un BIOS care sa mareasca aceasta limita). Memoriile GDDR5 sunt de provenienta Samsung, exact ca si in cazul variantei de referinta.

Comentarii

20 comentarii la: ASUS Geforce GTX 560 Ti Review

  1. Sunshine a scris pe:

    Un review clar, explicit si foarte bine organizat ca de obicei…Acum o intrebare: Care este diferenta dintre GTX560Ti si GTX560?

  2. RAGE FUURY a scris pe:

    Un review elegant, ca de obicei, insa din pacate numarul de jocuri folosite pentru testare e f. mic (the Time is hunting us from behind, I know 🙂 ) , astfel incat rezultatele testului i-ar putea deruta pe cei aflati in pragul unui upgrade…
    Metro,Crisis Warhead, Battlefield, COD BlkOp,F1 ar fi fost de dorit cred eu sa fie folosite (poate in locul testelor sintetice daca timpul n-o permitea)
    Deasemenea ar fi fost interesant sa vedem niste teste cu SSAA si phisX…

    Imi doresc prea mult?

  3. ND22 a scris pe:

    F bun articolul! Tot ce sper e ca lupta Nvidia gtx560 – AMD 6950 la capitolul performante (care sunt intr-adevar remarcabile) sa ajunga si la capitolul pret!
    PS: lipseste totusi testul din Metro2033 care e cel mai stresant joc directx11 la ora actuala!

  4. Nu e cu mult mai buna decat gtx 470…
    avantajul pb e consumul mai redus si faptul ca e mai silentioasa.

    Oricum e interesant cum nvidia acopera fiecare “nisha” de pret si ofera placi pentru toate bugetele.

  5. Un review foarte complex . Citest de ceva timp blog-ul dar nam comentat nici un subiect pana acum . Referitor la placa , avand in vedere specificatiile tehnice din punctul meu de vedere este o placa foarte buna nu vad cu ce sar putea plange cineva de ea 🙂 .

  6. La partea cu zgomotul e discutabil. Toate placile video pe care le-am avut ajung la un momentdat sa faca zgomot. Cred ca are legatura cu faptul ca imi tin calculatorul deschis pe jos, pe covor.
    Si legat de partea cu Titanium, acum vreo 12 ani, cand au iesit placile GF4 Ti, acestea inca erau superioare modelelor GF low-end dupa 4 ani.

  7. Concluzia pe care o vad e ca nu are rost sa-mi iau GTX470, atat timp cat scot performanta mai buna in mai putini bani. Poate doar cei care folosesc rezolutii peste 1920×1200 ar putea fi tentati sa-si ia altceva.

  8. Bugsy a scris pe:

    Este un chip video bun, ma refer la geforce n560, dar placa video nu este de top printre cele cu acelasi GPU. Consider ca merita sa astept varianta de la Gigabyte GTX 560 SOC cu care s-a “jucat” ramiro sau astept sa vad ce scoate eVGA.
    Buna treaba, si spor la munca in continuare.

    Toate cele bune.

  9. marian57 a scris pe:

    Excelent review,dar am si eu o intrebare,astia http://www.hardocp.com/article/2011/01/25/galaxy_geforce_gtx_560_ti_gc_video_card_review/6 cu ce program testeaza jocurile de au si minim fps,la un joc care nu are benchmark,BFBC2? Sau sunt subiectivi?

  10. Monstru a scris pe:

    Fraps…e foarte bun daca nu ai pretentia sa fi precis…

  11. marian57 a scris pe:

    ok,inseamna ca este plin net-ul de subiectivism.Credeam ca macar astia http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_560_Ti/6.html sau canadienii astia http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/40119-nvidia-geforce-gtx-560-ti-1gb-review-9.html sunt mai obiectivi.Cred ca s-au confruntat si ei cu bembelei ca mine,care totusi,vreau sa vad care este minim fps la un joc fara tester.

  12. vikotnik a scris pe:

    am o intrebare de noob 🙂
    Se poate face sli intre un gtx580 si un gtx560? Va scadea performanta unui 580 la nivelul unei 560 rezultand in final de fapt un sli intre doua 560 uri, facand deci inutila o asemenea combinatie sau se va insuma ce poate un 580 cu ce poate un 560?

    In general puteti sa imi dati un link spre un tabel unde se pot vedea toate configuratiile posibile intre placi cu chip grafic nvidia in configuratii sli cu 2 placi?
    Pentru crossfire am gasit pe site la amd/ati dar pentru nvidia nu am gasit asa ceva.
    mutlumesc 🙂

  13. Foarte bun articolul . nVidia GTX 560 Ti este o placa destul de puternica .. insa raman la ideea ca modelul 580 este mai bun decat 560.

  14. @seby ce comentariu de 2 bani :)…cum adica 580 e mai bun ca 560…logic ca e mai buna.

    560 Ti pare alegerea ideala pentru un upgrade mai “budget”. As mai adauga la ea un cooler custom decent pt un pic de overclocking.

  15. @coafor constanta

    fiecare vine aici cu parera lui , iar aceasta este parerea mea.

  16. si eu sunt la ceiasi parere ca o placa mai recent iesita sa fie mai puternica din moment ce cip setul este mai bun 🙂

  17. vikotnik a scris pe:

    🙂 chiar nu are idee nimeni sa-mi zica care sunt comaptibilitatile intre placile nvidia in vederea cuplarii a 2 placi in SLI?
    Sau mai pe scurt, un SLI cu in 580 si un 560 va reduce performanta 580 ului la cea a 560 ului?
    Mai altffel: se pot crea configuratii SLI cu doar 2 placi insa din generatii diferite? de ex un 580 cu un 275 sa zicem?
    Hai ca sigur stie cineva sa ma lamureasca si pe mine 🙂

  18. Nu poti alatura in SLI decat placi identice: 2 x GTX580, 2 x GTX570, etc. Singurele chestii care pot diferi sunt producatorii si cantitatea de memorie. Atat!

  19. Florin Goanta a scris pe:

    Un review foarte complex din care am putut sa aflu f multe informatii ulite. Multumesc!

  20. Mihai a scris pe:

    matose vreau sa ti cer sfatul ce placa /placii video sa mi iau.
    Vreau sa trec pe Nvidia pt 3D Vision( ochelari 3D + monitor care suporta 3D)
    Folosesc 2 monitoare ambele 27″
    Atm oscilez intre Asus 580 DCU2 , Asus 570 DCU2 SLI si Asus 560 TI DCU2 SLI.
    Chestii importante pt mine sunt
    1.zgomotul , vreau ceva cat de cat silent si aici mi-e frica de SLI (atm am o varianta saphire mai silent de 5870 si nu vreau sa depasesc nivelul asta de zgomot)
    2. stiu ca placile pe SLI stau una langa alta si vreau sa evit probleme cu temperatura la vara (specific ca nu am de gand sa le fac oc si carcasa e f bine aerisita)
    3. se merita diferenta de pret dintre un 580 vs 570 SLI respectiv 560 TI SLI?

Lasa-ne un comentariu: