Asus Mars 760 – The gods go to war…

Scris de: , in categoria: Placi video, in 19 November, 2013.

Nivel de zgomot

 
Zgomot-1

Zgomot-2

Zgomot-3

 
Pentru a masura nivelul de zgomot am utilizat un decibelmetru profesional produs de Voltcraft, mai precis modelul SL200. Acesta a fost pozitionat pe un trepied la 85cm de platforma de test, deasupra cooler-ului de pe procesor. Pentru acest test am tactat procesorul la 3 GHz, am lasat doar 2 nuclee active micsorand tensiunea de alimentare la 1.05v, am dezactivat Hyper-Threading-ul si am folosit cooler-ul Noctua NH-D14 in mod pasiv. Singurul ventilator in afara de cel al placii video a fost ventilatorul sursei, care produce insa un nivel de zgomot cu mult sub ceea ce este capabila o placa high-end.

Testele au fost realizate intr-o camera dotata cu geamuri termopan, zgomotul de fundal in aceasta camera fiind mai mic de 32.9dB. La fel ca si in cazul testelor de consum si de temperatura, trebuie sa retinem ca valorile prezentate in tabelul de mai sus se aplica strict sistemului de referinta folosit in articolul de fata. Nivelul de zgomot nu va fi acelasi in cazul in care sistemul este montat in carcasa, in cazul in care distanta dintre aparatul de masura si placa video difera, in cazul in care orientarea aparatului difera, s.a.m.d.

De aceea, noi am creat un sistem de referinta in cadrul caruia sa putem compara mai multe solutii, insa rezultatele trebuiesc privite ca diferente intre produse, nu ca valori absolute universal valabile in orice situatie. Pentru a inregistra nivelul de zgomot, am rulat Crysis 2 in 1920×1200 4xAA. Valorile pe care le puteti vedea in grafic sunt valorile maxime inregistrate in timpul testului respectiv.

Nici la capitlul nivel de zgomot nu putem spune ca stam mai bine – practic, Asus Mars 760 este intrecuta doar de R9 290X…

Comentarii

5 comentarii la: Asus Mars 760 – The gods go to war…

  1. Costi a scris pe:

    Multi GPU în momentul în care cel mai puternic sigle GPU nu îți este suficient ȘI diferența de performanță dintre cele două soluții este de cel puțin 30%.
    În opinia mea..

  2. Cocos Aurelian a scris pe:

    Excelenta realizare, excelent si review-ul…La cat de rapida este placa, as vrea sa recomand si eu o piesa la fel de rapida pentru auditie in timp ce se savureaza lectura: Napalm Death – Diatribes 🙂
    E un monstru grafic, Asus nu se joaca niciodata!
    E in wishlist-ul meu deja, avand in vedere ca am in PC placa Asus (si sunt fan)

  3. rage fuury a scris pe:

    O alta bijuterie tehnica marca Asus (dar nu cea pe care o asteptam… 🙂 ) si un review pe masura dar…Multi Gpu? Nu cand exista solutii single GPU atat de puternice cel putin…. Daca ar fi venit mai devreme- poate, insa acum e umbrita de Bestie, de Kraken…. A little late to the party

  4. theBRAIN a scris pe:

    I’m a sucker for multi-gpu, I like it!
    Cu toate ca ne asteptam sa faca cu unul dintre cele mai puternice GPU-uri. Ca era 780 simplu sau poate de ce nu Titanul, era ok. Asa, e mai degraba o incercare sa intre in sfera pret/performanta nu performanta exclusivista cum obisnuieste Nvidia pt placile astea mai de top. 😀
    Dar totusi prefer solutii multi-gpu, cu placi individuale. Motivele ar fi ca sunt mai usor de reciclat in cazul unui upgrade, o placa mai ieftina se da mai usor decat una scumpa, se strica una, o schimbi numai pe aia si etc (eu am air-flow bun in carcasa, caldura nu e o problema).
    Acum la oile noastre, un 760 tot de la Asus cu DirectCU II si OC costa 1155 lei. Solutia cu individuale, in cazul asta, mai prezinta avantajul ca le cumperi pe rand si mai ieftin. Pam-pam!

  5. Vlad a scris pe:

    Tot 7990 ramane solutia suprema. E 2500RON la Emag!

Lasa-ne un comentariu: