Cum transformi GeForce GTX 465 in GTX 470

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 1 June, 2010.

Dupa cum am aflat ulterior, problema care impiedica driverele sa vada si sa foloseasca toata puterea placii era o cantitate de date care se salveaza de fiecare data cand updatam BIOS-ul placii grafice. Aceste date se numesc Preservation Data si este defapt un tabel cu specificatiile placii (Preservation Table). Singura solutie este stergerea completa a EEPROM-ului (memoria in care este stocat BIOS-ul VGA), inclusiv asa numitele Preservation Data. Apoi putem pune linistiti BIOS-ul de GTX 470 si sa ne bucuram linistiti de upgrade-ul facut.

Experimentele au fost desfasurate pe un exemplar retail de Point Of View GeForce GTX 465 care se poate gasi deja in magazine cu pretul de 1199RON.

.

.

Disclaimer: lab501 sau colectivul sau nu este raspunzator daca placa dumneavostra se transforma intr-o caramida de 1200RON :). Modificarile au fost testate de noi de mai multe ori dar nu garantam ca pe exemplarul dumneavoastra va functiona in aceleasi conditii. Screenshot-urile de mai jos sunt doar pentru exemplificarea comenzilor, nu puneti prea mare baza pe restul de mesaje pe care le vedeti acolo pentru ca pot sa difere in cazul dumneavoastra. Placa mea la acel moment avea deja BIOS de GTX 480 pe ea (ca sa previn intrebarile va spun de pe acum ca nu am reusit deblocarea mai departe catre GTX 480, va trebui sa va multumiti cu un GTX 470 pentru moment).

.

Pasii pentru deblocare

.

1) Download-ati GTX 465 Unlock Pack, dezarhivati fisierele din arhiva si puneti-le pe un stick USB bootabil (pentru a face un USB stick bootabil va puteti arunca in ochi aici).

2) Porniti sistemul si boot-ati de pe USB stick-ul amintit mai devreme. Navigati pana in directorului in care ati pus fisierele extrase mai devreme.

3) Acum vom sterge memoria EEPROM. Pentru asta tastati sintaxa “nvflash –eraseeeprom” si confirmati comanda cu “y”.

.

.

4) Acum vom scrie BIOS-ul de GTX 470, asadar e crucial sa NU dati restart acum pentru ca placa in acest moment nu mai are BIOS. Pentru a scrie BIOS-ul tastati: “nvflash -4 -5 -6 gtx470.rom“. Cifrele 4, 5 si 6 reprezinta ocolirea tuturor protectiilor in caz ca a mai ramas vreuna.

.

Comentarii

52 comentarii la: Cum transformi GeForce GTX 465 in GTX 470

 1. Darth Glacious a scris pe:

  Articolele se mai pot actualiza…

 2. mult prea scumpa, peste o luna o sa fie cu 40% mai ieftina

 3. s3kt0rxs a scris pe:

  Am incercat la un MSI GTX465 TwinFrozr ||, iar dupa flash, a inceput sa faca artifacte si am pus biosul vechi la loc. Vreo idee ce as putea face sa mearga? sau dc face artifacte

 4. Jellfis a scris pe:

  Salut.Am acelasi model ca a userul”s3kt0rxs”MSI GTX465 TwinFrozr 2.
  Nu am incercat dar as vrea sa incerc sa o modez,ast.rasp.daca rezolvi ceva.

 5. Jellfis a scris pe:

  Mai exact am modelu MSI nVidia GeForce N465GTX.

 6. Foarte foarte bun articolul. Aveti grija cand scrieti “YES” sa fie cu litere mari, altfel e gresit.

  Multumesc autorului,
  O zi fain 🙂

 7. Friv a scris pe:

  Tu o să-ţi arzi pc-ul într-o bună zi.

 8. Jocuri a scris pe:

  Am si eu o astfel de placa si sunt foarte, foarte multumit de ea.

 9. maxi a scris pe:

  salut am un gtx 465 de la pny am incercat sa-i fac modarea dar nu a esit .. am urmat toti pasi care trebuia – si sa schimbat cu succes dar surpriza nu se modifica nimic la memorie nici la biti ramine totul ca inainte.. poate sa-mi explice si mie cineva ce se intimpla de ce nu se modifica?

 10. matose Post author a scris pe:

  Cel mai probabil placa ta nu este un GTX 470 cu BIOS de GTX 465, adica nu are chipurile de memorie fizic pe PCB.

 11. marius a scris pe:

  am un pny 465 si am reusit sa-l modez la 470 fara probleme… dar… desi am facut toate testele de la 3d mark fara nici o eroare sau artifact, atunci cand intru in jocuri gen Skyrim sau Alan Wake imi apare freezing constant de aprox 5-10 secunde la 2-5 minute… apoi isi revine si iar freezing de 4-10 sec… Dupa multe cautari, am descoperit pe forumuri ca e o problema cu voltajul, astfel, dupa ce am marit voltajul in msi afterburner la 1000 sau 1050 n-am mai avut nici o problema, dar, marind voltajul creste si temperatura si turatia ventilatorului – care este foarte zgomotos – asa ca nu stiu cat e de fezabila trecerea de la 465 la 470.

  Poate ar fi util sa publicati si un ghid de overclock pt. placa asta modata.

  Pt. mine personal, nu a meritat overclock-ul. Prea multe batai de cap si probleme…

 12. Tieknot a scris pe:

  can i use a bootable CD instead?

 13. Monstru a scris pe:

  Yes, you can.

 14. nu e butabil @tieknot

 15. @Stefan : merci ! a mers foarte bine

 16. Eu zic sa stati linistiti

 17. mary a scris pe:

  man bravo esti bun da nu ai zis nimic de tenperaturi ,,sau alea nu conteaza ,,,,pe timp de iarna ?????????

 18. Radu a scris pe:

  Salut vroiam sa te intreb dk as putea face si eu un update la 465 meu.Numai ca am vazut o diferenta la Bios version ….

Lasa-ne un comentariu: